Колко време се вари кисело зеле в тенджера под налягане
Кисело зеле в тенджера под налягане, което само трябва да се задуши или смеси с допълнителни съставки, се вари средно 10 минути под високо налягане. След като изтече времето, препоръчително е да оставите тенджерата да изпусне налягането естествено за около 10-15 минути, за да се запази текстурата на зелето.
Ако използвате сурово зеле за направата на кисело зеле, процесът включва малко повече време. За да омекне зелето и да се смесят добре всички аромати, се препоръчва да се готви за около 15-20 минути на високо налягане, след което да се остави налягането да спадне естествено.
Ако в зелето има и други продукти, като месо , то тогава нещата стоят по съвсем различен начин. В такъв случй време за варене на зеле с продукти като месо се вари 40 минути, а често и нагоре.
Подготовка на зелето:
Преди да поставите зелето в тенджерата, можете да го изплакнете и отцедите добре, за да премахнете излишната саламура или сол, ако предпочитате по-мек вкус.
За по-наситен вкус можете да добавите към зелето подправки като кимион или бахар, както и малко вода или бульон, за да не загори по време на готвенето.
Този метод е не само удобен, но и запазва вкуса и текстурата на зелето, като намалява времето за готвене значително в сравнение с традиционния метод.
снимка: Adobe
Виж още: Кога се слага кисело зеле