четвъртък, 30 май 2024
13.5 C
София
НачалоРецептиКолко време се варят...

Колко време се варят яйца за Великден

Наближава Великден и четвъртък е първия ден в който ще се боядисват яйца. Подготвили сте бои, избрали сте си техника за боядисване, но се чудите още, колко време се варят яйца, така че да са твърдо сварени, но и в същото време да не се напукат.

Има няколко разлики в това да варим яйца за Великден или просто да сварим няколко яйца за похапване. За препоръчване е яйцата, които сварим за Великден да са твърдо сварени, за да може да издържат по-дълго време. Е тогава, колко време трябва да варим великденските яйца?

Колко време се варят яйца за Великден

За да сварите яйца за Великден и да сте сигурни, че ще бъдат твърдо сварени, то трябва да ги варите около 8-9 минути, като са спазени следните условия. Те трябва да се сложат в студена вода и отчитането на времето, трябва да започне едва след като водата кипне.

Също така е добре да са покрити с поне един пръст вода и водата да е леко подсолена. Тъй като най-вероятно ще боядисвате яйцата следа като се сварят, по-добре не ги заливайте със студена вода, след тяхното сваряване, тъй като е доказано, че боята за яйца хваща по-добре, когато яйцата са още топли.

Не пропускайте и другите ни любопитни съвети и кулинарни предложения:

Как се варят яйца без да се спукат?

Боядисване на яйца със сода бикарбонат

Техника за боядисване на яйца с ориз

Колко захар се слага на козунака

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Как да изберем перфектния панталон за лятото

Ако не искате да да носите лятото поли, тогава по-добре вижте кои панталони ще бъдат актуални през този горещ сезон. Сред тях със сигурност...