НачалоРецептиТуршия / зимнинаКолко оцет се слага...

Колко оцет се слага на 1 буркан кисели краставички

Ако се чудите колко оцет на сложите на киселите краставички, чийто сезон наближава то ще ви посъветваме какво да предприемете, когато тази дилема стои пред вас.

При положение че приготвяте кисели краставички в стандартен буркан за компоти от 800 мл, то 40мл оцет (или 4 супени лъжици оцет) ще ви бъдат напълно достатъчни.  Ако приготвяте краставички в буркан с винт от 720мл, може да добавите 30мл оцет, което е 3 супени лъжици.

Тези количествени съотношения са валидни, за 6%-но съдържание на алкохол в оцета, който е и масово предлагания вариант на пазара. Ако вашия оцет е с по-високо съдържание на алкохол, трябва съответно да намалите количеството оцет.

Въпреки тези стандартни норми, някои хора имат предпочитания към по-кисел вкус. В такъв случай, дори и да сложите повече оцет, това няма да навреди.

Не забравяйте че, освен оцет, трябва да добавите още захар, сол и вода, а в допълнение на това и подправки на зърна, като черен пипер, бахар  и дафинов лист.

Ако се нуждаете от рецепта за киселите краставички без варене, ви предлагаме да опитате следния метод:

Кисели краставички без варене

Ако търсите рецепта за мариновани краставички със стерилизиране, вижте следния начин на приготвяне:

Мариновани краставички

И най-накрая, не забравяйте че самите краставички са крайния продукт, така че подберете млади и крехки зеленчуци, по възможност прави краставички, негорчиви.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...