Конфитюр от кайсии

Вече е сезонът на кайсиите и ако сте ги опитали пресни, едва ли има по-добър начин да запазите ароматът им за зимата, от приготвянето на конфитюр от кайсии. Направен така, конфитюрът е подходящ за добавяне в кексове, за намазване или просто да се подсладите, когато ви се прияде нещо сладко.

Рецепта за конфитюр от кайсии

Ето и какво ще ви бъде необходимо за приготвянето на конфитюра:

  • 1.5 кг зрели кайсии;
  • 1 кг захар;
  • лимонена киселина.

Начин на приготвяне

Подбирате зрели, но с твърда месеста част кайсии.

Измивате ги добре, след което ги обелвате и ги нарязвате на четвъртинки или осминки по ваше желание в широка тава. Засипвате ги със захарта и ги оставяте да престоят за 8 часа.

След това ги прехвърляте в голяма тенджера и след като сместа заври ги държите още 10 минути при непрекъснато бъркане.

Отнемате от котлона и изчаквате 3-4 часа, след което се доваряват отново.

Няколко минути преди отнемате конфитюра от огъня добавяте лимонена киселина.

Пълните вече готовия конфитюр от кайсии в бурканчета още докато сместа е гореща, затваряте с капачки и обръщате с гърлото надолу.

Виж още:

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...