Коприва с кашкавал и яйца на фурна

Тази рецепта за коприва с кашкавал и яйца на фурна може да не ви прозвучи, като най-вкусното нещо което сте опитвали, но истината е че копривата се допълва много от яйцата и комбинацията е наистина сполучлива.

Виж още: Класически яйца по панагюрски

Коприва с кашкавал и яйца на фурна

За тези, които не обичат сготвени листни зеленчуци може да я пропуснат тази рецепта, но пропускат приема на ценни витамини, които може да си набавите с нея.

Необходими продукти

  • 2 кг. коприва;
  • 100 гр. масло;
  • 120 гр. кашкавал;
  • 5 бр. яйца;
  • 25 гр. джоджен;
  • 10 гр. сол.

Начин на приготвяне

Копривата, след като се изчисти и измие добре, се задушава заедно със ситно нарязания джоджен в маслото, посолява се и се поставя в тавичка на 5 купчинки, които се оформят на гнезда.

Във всяко гнездо се счупва по едно яйце, а върху яйцата се наръсва настърганият кашкавал. Ястието се пече във умерена фурна на 180 градуса, докато се запекат яйцата. Поднася се топло.

Да ви е сладко!

Ако нашата рецепта за коприва с кашкавал и яйца на фурна ви е харесала, вижте и другите ни предложения за постни лозови сарми и сладко изкушение от едно време фунийки с яйчен крем.

stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано