Тази рецепта за коприва с кашкавал и яйца на фурна може да не ви прозвучи, като най-вкусното нещо което сте опитвали, но истината е че копривата се допълва много от яйцата и комбинацията е наистина сполучлива.
Виж още: Класически яйца по панагюрски
Коприва с кашкавал и яйца на фурна
За тези, които не обичат сготвени листни зеленчуци може да я пропуснат тази рецепта, но пропускат приема на ценни витамини, които може да си набавите с нея.
Необходими продукти
- 2 кг. коприва;
- 100 гр. масло;
- 120 гр. кашкавал;
- 5 бр. яйца;
- 25 гр. джоджен;
- 10 гр. сол.
Начин на приготвяне
Копривата, след като се изчисти и измие добре, се задушава заедно със ситно нарязания джоджен в маслото, посолява се и се поставя в тавичка на 5 купчинки, които се оформят на гнезда.
Във всяко гнездо се счупва по едно яйце, а върху яйцата се наръсва настърганият кашкавал. Ястието се пече във умерена фурна на 180 градуса, докато се запекат яйцата. Поднася се топло.
Да ви е сладко!
Ако нашата рецепта за коприва с кашкавал и яйца на фурна ви е харесала, вижте и другите ни предложения за постни лозови сарми и сладко изкушение от едно време фунийки с яйчен крем.
stock.adobe.com