Крапфените представляват немски понички, обикновенно пълни със сладко, но тази рецепта е за козуначени крапфени.
Приготвяне на крапфени
От козуначено тесто, което може да приготвите, както е описано подробно в тази статия, правите топки с големина на яйце.
Нареждате ги в намазана с малко мазнина тава и ги оставяте леко да се надигнат. След това от всяка топка се разточва кора с размери около 20 на 20 см.
Приготвяте плънката, която се приготвя подобно за баница. Ако ще е от сирене и яйце, разбивате ги заедно и поръсвате крапфените, след което им придавате форма на поничка, като прегъвате всички краища подибно на плик за писмо но като шестоъгълник.
Намазвате с яйце и оставяте настрани да втасат още малко. Поръсвате с мак и печете в умерена фурна.
Ако плънката е от сладко, отгоре може да поръсите със захар или обелени и предварително накиснати бадеми.
Ако плънката е от месо, отново намазвате с яйце и поръсвате с малко стрита чубрица. поръсвате
Други предложения за десерти:
снимка: stock.adobe.com