Крапфени от козуначено тесто

Крапфените представляват немски понички, обикновенно пълни със сладко, но тази рецепта е за козуначени крапфени.

Приготвяне на крапфени

От козуначено тесто, което може да приготвите, както е описано подробно в тази статия, правите топки с големина на яйце.

Нареждате ги в намазана с малко мазнина тава и ги оставяте леко да се надигнат. След това от всяка топка се разточва кора с размери около 20 на 20 см.

Приготвяте плънката, която се приготвя подобно за баница. Ако ще е от сирене и яйце, разбивате ги заедно и поръсвате крапфените, след което им придавате форма на поничка, като прегъвате всички краища подибно на плик за писмо но като шестоъгълник.

Намазвате с яйце и оставяте настрани да втасат още малко. Поръсвате с мак и печете в умерена фурна.

Ако плънката е от сладко, отгоре може да поръсите със захар или обелени и предварително накиснати бадеми.

Ако плънката е от месо, отново намазвате с яйце и поръсвате с малко стрита чубрица. поръсвате

Други предложения за десерти:

Рецепта за лесен и сочен шоколадов кекс

Вкусни фунийки с крем от едно време

снимка: stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано