четвъртък, 30 май 2024
15.8 C
София
НачалоГрадинаКраставици Тести Кинг (отглеждане...

Краставици Тести Кинг (отглеждане от семена и грижи)

Краставици Тести Кинг е култивиран сорт краставици, който произвеждащ стъбла с дължина до 1.5 метра и дава ранна и богата реколта от дълги, гладки, тънкокожи и ароматни плодове. Този сорт е подходящ за отглеждане в оранжерии, както и за отглеждане на открито през лятото в България.

Характеристики на краставици Тести Кинг

Обикновено този сорт краставици, достига до 1-1,5 метра крайна височина и до 1м на ширина. Нуждае е се от пълно слънце, по възможност на южно или западно изложение. Плодовете които дава са с тънка кожа, гладки на допир и дълги.

  • височина: средно до 1.5м
  • широчина: от 0.5 до 1м;
  • изключително вкусен сорт;
  • гладка кожа;
  • дълъг плод;
  • беритба: юли – септември

Време за сеитба

засаждане на краставици тести кинг на открито

Засажда се от семена от месеците февруари до юни в оранжерии, а на открито от април до май.

Засяване на закрито

засаждане на краставици тести кинг на закрито

Напълнете  тава с компост от семена и полейте добре. Посейте семената поотделно, като ги пъхнете в пръстта на дълбочина 2 см. Поставете на топло място с температура от 20-25 градуса по Целзий. Покрийте със стреч фолио и поддържайте тавата влажна.

Отглеждане на краставици Тести Кинг

Отстранете хранителното фолио веднага щом се появят издънки. Дръжте разсада на светло място, но засенчете от пряка слънчева светлина. Когато са достатъчно големи, за да се справят, трансплантирайте в 9 см (3,5 инча) саксии с компост за саксии. Растете при минимална температура от 15 градуса по Целзий (60 по Фаренхайт).

Разсаждане

Засадете корените на краставици Тести Кинг в оранжерия на 30 см един от друг или отглеждайте в торби или контейнери с диаметър 30 ​​см на слънчев, защитен вътрешен двор. Поливайте и подхранвайте добре, за да насърчите плододаването. Ако се образуват цветове без подутина зад тях, отстранете ги веднага щом ги забележите.

Подрязване

Прещипете върховете на водещите стъбла, след като достигнат върха опората. Страничните издънки където няма плод трябва да се премахнат, за да се отклони енергията на растението към развитието на плода, а не към страничния вегетативен растеж.

Виж още:

Пръскане на домати с кисело мляко и сода

Схема за пръскане на домати

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име