Крем супа от тиква и картофи. С настъпването на есенните месеци няма по-добро удоволствие от чиния топла и супа. Специално за този сезон идва вкусната и плътна крем супа от тиква и картофи в допълнение за по плътен и добър вкус.
Крем супа от тиква и картофи
Тази супа е пълна с богат вкус, подхранващи съставки и аромати, които ви обгръщат в уют и комфорт. В следващите редове ще ви представим рецептата за крем супа от тиква и картофи, както и начин на приготвяне на тази невероятно вкусна супа.
Необходими продукти
- 1 средно голяма тиква;
- 1 глава лук;
- 2 скилидки чесън;
- 2 средно големи картофа;
- 4 чаши зеленчуков бульон;
- 1 чаша прясно мляко;
- 2 супени лъжици масло;
- сол и черен пипер на вкус;
- чубрица (по желание).
Как да приготвим супата с тиква и картофи
Започнете с изчистването на тиквата. Изрежете я на две части и почистете семената. Нарежете тиквата на кубчета и сложете ги в голяма тенджера да се свари.
Когато е вече сварена, излейте част от водата. в Отделна съдина сложете маслото и го загрейте на среден огън. Нарежете лука и чесъна и ги задушете в тенджерата с тиквата, докато омекнат. Добавете сварената тиква. Пасирайте картофите на ги добавете към тиквата и лука.
Постепенно наливайте зеленчуковия бульон и оставете супата да заври. След това намалете огъня и оставете я да ври още около 20 минути, докато всички съставки станат меки.
Използвайте блендер за да направите супата още по кремообразна. Върнете я в тенджерата и добавете млякото, като разбъркате добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Ако предпочитате, може да добавите чубрица за по-богат аромат.
Поднесете топла!
Да ви е сладко!
Тази крем супа от тиква и картофи е истинско удоволствие за сетивата, предоставяйки богат вкус, лесна е за приготвяне и изисква минимални усилия. Вкусът на тиквата се съчетава перфектно с ароматите на лук, чесън и картофи, създавайки неповторимо удоволствие. Топлата, кремообразна консистенция прави тази супа идеален избор за есенно и зимно предястие, че даже за основно.
Ако сте привърженици на класическите супи, то пробвайте тази рецепта за класическа крем супа от тиква по тази рецепта.
Не пропускайте и другата класика: Печена тиква със загоряла коричка.
А за любителите на сладкото, препоръчваме да следите вашия холестерол, защото в крайно сметка всичко е вкусно, но да е с мярка.