НачалоРецептиЛесна баница на тиган...

Лесна баница на тиган – рецепта с готови кори, сирене и яйца

Едва ли има нещо по-лесно от традиционна баница на тиган, която да приготвите за нула време. Най-добре върви с кисело мляко. Да ви е сладко!

Докато по класическа рецепта обикновено се приготвя във фурна, съществуват и по-лесни и бързи алтернативи, които не отстъпват по вкус. Една от тези алтернативи е хрупкава баница, опечена на тиган, със сирене и яйца – идеално решение нямат много време.

Необходими продукти:

  • 1 пакет готови кори за баница;
  • 200 г сирене
  • 4 яйца;
  • 300 гр кисело мляко;
  • 50 мл олио или разтопено масло;
  • 1 ч.л. бакпулвер;

Начин на приготвяне:

баница на тиган

В дълбока купа разбийте яйцата. Разбийте киселото мляко и бакпулвера  и разбъркайте добре, след което го добавете към яйцата, като разбъркате добре всичко това.

Намажете тиган с олио и сложете две от готовите кори на дъното на тигана. Той трябва да дълбок, за да може да побере баницата.

На всеки две кори, добавяйте от сместа с яйцата, сиренето и киселото мляко докато свършат корите и плънката. Най-накрая сложете последните кори отгоре и намажете с мазнина.

На среден огън печете баницата по 15 минути от едната страна или докато се зачерви отдолу, след което сложете голяма чиния или капак отгоре и обърнете баницата. Печете още за толкова или до готовност и то другата страна.

След като вашата баница на тиган е вече опечена и готова, я прехвърлете в чиния и нарежете на парчета. Можете да я сервирате за закуска или обяд както топла, така и студена, с кисело мляко или айран. А ние си я правим даже и за вечеря.

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Есенен маникюр в кафяво

Тази есен, кафявите нюанси за маникюр доминират с изтънчена елегантност и топлина. Този сезон се характеризира с богатство на земни цветове, които отразяват есенната...

Парена туршия със зеле и моркови

Маникюр с брокат