Едва ли има нещо по-лесно от традиционна баница на тиган, която да приготвите за нула време. Най-добре върви с кисело мляко. Да ви е сладко!
Докато по класическа рецепта обикновено се приготвя във фурна, съществуват и по-лесни и бързи алтернативи, които не отстъпват по вкус. Една от тези алтернативи е хрупкава баница, опечена на тиган, със сирене и яйца – идеално решение нямат много време.
Необходими продукти:
- 1 пакет готови кори за баница;
- 200 г сирене
- 4 яйца;
- 300 гр кисело мляко;
- 50 мл олио или разтопено масло;
- 1 ч.л. бакпулвер;
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата. Разбийте киселото мляко и бакпулвера и разбъркайте добре, след което го добавете към яйцата, като разбъркате добре всичко това.
Намажете тиган с олио и сложете две от готовите кори на дъното на тигана. Той трябва да дълбок, за да може да побере баницата.
На всеки две кори, добавяйте от сместа с яйцата, сиренето и киселото мляко докато свършат корите и плънката. Най-накрая сложете последните кори отгоре и намажете с мазнина.
На среден огън печете баницата по 15 минути от едната страна или докато се зачерви отдолу, след което сложете голяма чиния или капак отгоре и обърнете баницата. Печете още за толкова или до готовност и то другата страна.
След като вашата баница на тиган е вече опечена и готова, я прехвърлете в чиния и нарежете на парчета. Можете да я сервирате за закуска или обяд както топла, така и студена, с кисело мляко или айран. А ние си я правим даже и за вечеря.
Виж още: