НачалоРецептиЛесно новогодишно меню в...

Лесно новогодишно меню в последния момент

Бързо и лесно новогодишно меню, с което няма да се занимавате целия ден, ще имате време да се поразходите, да починете и да го приготвите, без да оставате без сили за новогодишната нощ.

Лесно новогодишно меню

В това меню попадат както компоненти от групата на въглехидратите, така и белтъци и захари разбира се, на които им е отредено по традиция да бъдат в десерта. Все пак, ще се наложи да излезете и да се запасите с някой друг продукт, след което спокойно може да преминете към приготвянето на ястията за новогодишната трапеза.

Киевска салата

новогодишно меню

Не че не можем да ви предложим рецепта за руска салта, но тъй като е толкова често приготвяна (макар и винаги вкусна), решихме да вмъкнем в това меню украинска кухня за стартер.

Киевска салата – 2 вида (украинска кухня)

И за да имате избор, в линка по-горе ще намерите точно три рецепти за приготвяне на салата Киев.

Свински винен кебап

Във всяко новогодишно меню (не по задължение), но по стечение на обстоятелствата присъства месен компонент. Много хора залагат на вратни пържоли, кюфтета, карначета, пилешки меса и други „сватбарски“ менюта, но според нас, това идва твърде сухо и еднообразно.

Винения кебап ще предложи едновременно белтъка, от който се нуждае всяко тяло и вкусния сос, с който месото става по-крехко. Ориза си дава своето с високото съдържание на въглехидрати, но може и да го замените с картофено пюре.

Новогодишна баница с късмети

лесно новогодишно меню
снимки: личен архив

Никоя Нова година няма да бъде същата без две неща във вашето новогодишно меню (отделно ястията сложени на трапезата). Това са шампанското навръх Нова година и последващото въртене на новогодишната баница с късмети.

Новогодишна баница с късмети 2023-2024 от готови кори

Чийзкейк без печене

чийзкейк без печене

И по правило, ако на някой все още му е останало място, то този десерт без печене е изключително подходящ и сезонен, като главно тиквата в него го определя като такъв.

Чийзкейк без печене (с тиква и боровинки) – рецепта от класа

Успех с вашето новогодишно меню!

Въпреки, че ще се наложи да напазарувате, тези ястия са лесни за приготвяне и само едно от тях се пече. Ако започнете с баницата, докато се пече, може да приготвите салатата, която става буквално за 15 минути.

Чийзкейка ще ви отнеме не повече от 40 минути, а за винения кебап ще трябва да отделите малко повече време – около час и 30 минути.

На вашето внимание предлагаме още едно меню, което макар и Коледно е достойно да се прегледа.

Примерен вариант за Коледно (новогдишно) меню

Лесна рецепта за баклава с готови кори

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...