Майонеза с варени яйца

Майонеза с варени яйца е една от най-услаждащите се и лесни за приготвяне гарнитури, който идеално могат да съпътстват едно основно ястие.

Благодарение на своята кремообразна текстура и деликатен вкус, тя намира място както на празничната, така и на ежедневната трапеза.

Тази рецепта за майонеза с варени яйца е изключително лесна и бърза за приготвяне, така че не мислете и се насладете на нейното приготвяне.

Необходими продукти:

  • 4 варени яйца
  • 170 мл олио
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лимонов сок или ябълков оцет
  • 1 ч.л. захар (по желание)
  • 1 с.л. студена вода (за по-мека текстура)

Начин на приготвяне на майонеза с варени яйца

Първата стъпка е да сварите яйцата, като ги поставите в тенджера с вода в която да ги варите за около 10-12 минути. След това ги извадете, охладете и обелете.

Разрежете сварените яйца на половинки с остър нож и ги поставете в дълбока купа. Извадете жълтъците и да ги намачкате предварително с вилица за по-фина текстура.

След това прибавете една супена лъжица горчица, сол, лимонов сок и оцет към купата за да се постигне богатият вкус на майонезата, която ще се получи накрая.

Когато направите това започнете да разбивате с пасатор продуктите в купата, като постепенно добавяте и олио, за да се получи гладка и пухкава смес.

Разбивайте всичко, докато не се получи еднородна и лъскава майонеза, с приятна гъстота. След като вашата майонеза с варени яйца е готова, най-добре я прехвърлете в буркан и я съхранете в хладилник до четири дни.

Преди всяко сервиране, винаги я разбърквайте леко и я поднасяйте като сос, добавка към салати или по ваш избор.

Майонезата с варени яйца е не само изключително вкусна, но и много лесна за приготвяне у дома. Благодарение само на няколко основни съставки ще успеете да създадете една идеална гарнитура към всяко едно ястие.

Виж още:

Препоръчано