Макарони с кайма и доматен сос

Тази рецепта за макарони с кайма е изключително лесна и е любима на много семействота. Подходяща е за както за обяд, така и за вечеря. Всъщност много от хората я приготвят също със спагети, вместо макарони, така че изборът остава във вашите ръце.

Макарони с кайма

Тайната съставка за тази рецепта е доматен сок, а не доматен сос. Ще трябва да настържете няколко пресни домата за да го получите. Също така има някои допълнителни съставки като кетчупът и кафява захар, които да добавят сладост и да притъпят киселиността на доматения сок. Ако имате люта чушка (но не много люта), може също да прибавите и малко от нея.

Необходими продукти

За тази рецепта за макарони с кайма ви препоръчваме да купите касчествени макарони (паста) от доверен производител, която да не стане на тесто след като я сварите.

  • 500 гр. макарони (къдрави или прави по избор);
  • 500 гр свинска кайма (от плешка) или телешка;
  • 1 средна глава лук;
  • 1 чушка;
  • 3 супени лъжици кетчуп;
  • 2 ч.л. чили на прах;
  • 2 ч.л. кафява захар;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1500 мл. доматен сок (от настъргани домати);
  • пармезан;

Начин на приготвяне

Тайната за приготвянето на вкусни макарони с кайма по този метод е, че макароните не се варят във вода, а в доматения сок.

В голяма тенджера на среден огън запържете каймата. Добавете нарязания на ситно лук и чушка и задушете за няколко минути, докато зеленчуците омекнат.

Поръсете чилито на прах, кафявата захар, солта и черния пипер. Добавете кетчупа и доматения сок и разбъркайте. Сложете макароните при доматения ск и разбъркайте, за да се покрият всичките. Оставете всичко това да заври и веднага намалете котлона на тих огън.

Покрийте с капак и оставете да къкри, до готовнос, за около 20 минути. Разбърквайте от време на време, за да сте сигурни, че макароните са напълно сварени в доматения сок.Ако, макароните все още не са сварени, добавете гореща вода и гответе докато станат готови.

Сервирайте докато са още топли с настърган пармезан отгоре по желание. Става също и с кашкавал.

Да ви е сладко!

Други кулинарни предоложения:

Рецепта за спагети карбонара

Киш лорен за ценители

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име