Ако ви трябва рецепта за вкусна и бърза марината за пукани люти чушки, то не търсете повече. Този метод за мариноване е изпитан, маринатата се приготвя бързо и най-важното става изключително вкусна. Друг е въпросът дали ще оцелеят до зимата, в повечето случай се налага да се прави доза, тъй като са идеално гарнитура към повечето манджи и така добре разяждат, че с тях може да прокараме почти всичко .
Съставките са тази марината са най-обикновени, но направена правилно, няма да ви остави безпристрастни.
Не пропускайте: Вкусни пълнени чушки с кайма и ориз
Марината за пукани люти чушки
ето и необходимите продукти за нея:
- 1 бутилки винен оцет (700мл);
- 1/3 ч.ч. олио;
- 300 гр захар;
- 7 скилидки чесън;
- 1 ч.л. сол;
- копър (или магданоз).
Как да направите марината за лютите чушки
Нарязвате си на ситно чесънът и копърът да са готови. Ако обичате повече магданоз, може и да замените копъра с него.
В подходящ съд, на умерен огън добавяте оцетът, захарта, растителното олио и солта и бъркате до пълно разтваряне на подправките. Сместа трябва да кипне, няколко минути преди да стане топа добавяте чесъна и копъра.
Ако все още не сте опукали чушките, може да го направите по този лесен метод за пукане на чушлета.
Нареждате ги в буркан, и заливате с марината. Затваряте с капачки и ги обръщате бурканите с гърлото надолу. Няма нужда от варене или стерилизиране. От горещината, капачката ще хлътне и ще се овакумят сами.
С тази марината за пукани люти чушки, си гарантирате че ще имате перфектната разядка за всяка зимна или лятна манджа!
Разгледайте и другите ни предложения с марината за: