Марината за пукани люти чушки

Ако ви трябва рецепта за вкусна и бърза марината за пукани люти чушки, то не търсете повече. Този метод за мариноване е изпитан, маринатата се приготвя бързо и най-важното става изключително вкусна. Друг е въпросът дали ще оцелеят до зимата, в повечето случай се налага да се прави доза, тъй като са идеално гарнитура към повечето манджи и така добре разяждат, че с тях може да прокараме почти всичко .

Съставките са тази марината са най-обикновени, но направена правилно, няма да ви остави безпристрастни.

Не пропускайте: Вкусни пълнени чушки с кайма и ориз

Марината за пукани люти чушки

ето и необходимите продукти за нея:

  • 1 бутилки винен оцет (700мл);
  • 1/3 ч.ч. олио;
  • 300 гр захар;
  • 7 скилидки чесън;
  • 1 ч.л. сол;
  • копър (или магданоз).

Как да направите марината за лютите чушки

марината за пукани люти чушки

Нарязвате си на ситно чесънът и копърът да са готови. Ако обичате повече магданоз, може и да замените копъра с него.

В подходящ съд, на умерен огън добавяте оцетът, захарта, растителното олио и солта и бъркате до пълно разтваряне на подправките. Сместа трябва да кипне, няколко минути преди да стане топа добавяте чесъна и копъра.

Ако все още не сте опукали чушките, може да го направите по този лесен метод за пукане на чушлета.

Нареждате ги в буркан, и заливате с марината. Затваряте с капачки и ги обръщате бурканите с гърлото надолу. Няма нужда от варене или стерилизиране. От горещината, капачката ще хлътне и ще се овакумят сами.

С тази марината за пукани люти чушки, си гарантирате че ще имате перфектната разядка за всяка зимна или лятна манджа!

Разгледайте и другите ни предложения с марината за:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име