Марината за свински пържоли: за фурна, тиган и скара

Ако искате да сготвите най-вкусните и сочни пържоли прегледайте тези най-добри рецепти за марината за свински пържоли, тайни за готвене и полезни съвети с подходящите подправки.

Началото на топлия сезон е причина да излезете на открито и да се насладите на вкусни ястия, приготвени на огън. А често на първо място за мнозина е свинската пържола, която трябва да е сочна и ароматна. За да се постигне този ефект, месото трябва да е добре мариновано.

Вероятно всяка домакиня има своя собствена рецепта за марината за пържоли, която  приготвя от различни съставки. Приготвянето й е много важен момент, тъй като именно маринатата ще помогне на месото да стане меко и напълно да го насити с уникални вкусове.  Ето няколко различни рецепти за марината за свински пържоли и на какво да обърнете внимание при готвене.

Виж още: Свинско с ориз на фурна

Съставки за марината за свински пържоли

За да се получи вкусна марината, майсторите прибягват до комбинация от различни съставки и подправки. Изборът им ще зависи от това какъв вкус искате да придадете на пържолите. Въпреки това, независимо от избора на продукти за марината, основната им задача е да омекотят парчетата месо и да им придадат сочност. Вижте кои са популярни варианти за приготвяне на марината за барбекю от следните продукти:

  • лук със сол, червен и черен пипер;
  • кефир (кисело мляко) в комбинация с лук и подправки;
  • газирана вода;
  • доматен сок;
  • майонеза с лук и подправки;
  • бира, която ще придаде на месото лек малцов вкус.

Рецепти за марината на свински пържоли

Има много възможности за мариноване на свински пържоли. Можете да се ограничите до използване на лук и подправки или да направите марината на базата на ферментирал млечен продукт или алкохолна напитка. Изборът на съставки ще зависи единствено от вашите индивидуални предпочитания.

* Всички рецепти са разчетени за около 2,5 кг месо.

Класическа марината с лук и подправки

Тази рецепта се счита за една от най-простите, но ефектът е невероятен. Комбинацията от месо и лук с право се счита за една от най-успешните. Като допълнителни съставки се използват само сол и черен пипер.

Съставки:

  • 500 г лук;
  • черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:

Нарежете лукът на парчета, които след това трябва да смелите на паста в блендер.
Смесете нарязаното на парчета месо с лучена смес, сол и черен пипер и мариновайте.

Марината за свински пържоли с кефир

Използването на ферментирал млечен продукт за мариноване на свински пържоли е много добро решение. Кефирът помага за омекотяване на влакната, което прави свинското меко и крехко. Ако искате да постигнете подобен ефект, не пропускайте да опитате тази рецепта.

Необходими съставки:

  • 1 кг лук;
  • 1 литър кефир;
  • 1 супена лъжица смес от подправки за пържоли;
  • черен пипер, сол.

Начин наприготвяне:

Нарежете лука на полукръгчета и пасирайте, докато пусне сок. Смесете го с месото, солта и подправките. Залейте свинското с кефир, покрийте с капак и оставете няколко часа да се маринова.

Марината за свинско месо с газирана вода

Газираната минерална вода е чудесен начин за омекотяване на меосот. За да придадат на месото специален вкус и аромат, се използват подправки и чесън.

Съставки:

  • 500 г лук;
  • 1 л газирана вода;
  • 1 супена лъжица олио;
  • 5 скилидки чесън;
  • 1 ½ супени лъжици подправка за барбекю;
  • черен пипер, сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на кръгчета, а чесънът се счуква. натрийте свинските пържоли с всички продукти без водата. След това се залива с газирана вода. Маринованите пържоли са готови за печене след няколко часа.

Традиционна марината за свински пържоли

В тази марината се използват само подправки, без сол, соев сос, малко мазнина и кетчуп.

Необходими продукти:

  • 50 мл соев сос;
  • 1 с.л. течен мед;
  • 2 с.л. олио;
  • 2 супени лъжици кетчуп;
  • чубрица;
  • черен пипер;
  • червен пипер.

Начин на пориготвяне:

В подходяща купа се смесват всички съставки много добре. Пържолите се намазват и от двете страни и се слагат на студено да отлежат няколко часа с така приготвената марината.

Марината за свинско месо с майонеза

С помощта на тази марината свинското месото не само ще омекне, но и ще се изпълни с приятен вкус. Подборът на останалите съставки е традиционен – ​​лук, сол и подправки.

Съставки:

  • 300 г лук;
  • 1 супена лъжица къри;
  • 200-300 г майонеза;
  • черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се пасира в блендер. Смесете месото с всички съставки и мариновайте пържолите

Марината за пържоли от свинско месо с бира

Любителите на пенливата напитка ще могат да я използват при приготвянето на свински пържоли на скара, което ще придаде на месото оригинален малцов вкус. Допълнителен ефект ще осигурят продукти като чесън, лук и ароматни подправки.

Съставки:

  • 500 г лук;
  • 750 мл бира;
  • 3 скилидки чесън;
  • по 2 ч.л. смлян кориандър и червен пипер;
  • черен пипер, сол.

Начин на приготвяне на маринатата:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, намазва се месото със солта и подправките, след което свинските пържоли се заливат с бира и се разбъркват.

Обобщение

Сега знаете няколко оригинални рецепти за марината за свински пържоли, с които лесно можете да приготвите най-вкусното месо, бил то на скара, фурна или тиган. Не забравяйте да вземете предвид тънкостите при готвене на месо, оставете достатъчно време, за да се маринова месото за добри резултати.

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име