Маринована трицветна туршия

Като българския трибагреник, тази маринована трицветна туршия в бяло, зелено и червено, ще обагри масата ви зимно врене със своя превъзходен вкус. Прави се само от 3 зеленчука и дали по съвпадение или не, те са с цветът на българското знаме.

Карфиола е бял на цвят, червените и зелените чушки са ясни. Толкова лесна и толкова бърза за приготвяне, тази туршия в три цвята е едновременно приятна на външен вид и вкусна след като я приготвите.

Рецепта за маринована трицветна туршия

Маринована трицветна туршия

Тази зимнина се приготвя без варене, туршията не се претака, така че веднъж когато напълните буркани и ги залеете с марината, съхранявате на хладно място, без да се налага стерилизация.

Необходими продукти

  • цветно зеле (карфиол);
  • зелени пиперки;
  • червени пиперки.

За марината

  • 1 равна част оцет;
  • 1 равна част вода;
  • 80 гр сол на всеки литър разтвор.

Начин на приготвяне

Маринована трицветна туршия

В състава на тази туршия влизат равни количества цветно зеле (карфиол) и зелени и червени месести чушки от различните сортове.

Цветното зеле се измива и се разделя на розетки с диаметър до 4 см. Пиперките се измиват, почистват се от семената и се нарязват на ивици с ширина 1 см, като се разделят червените от зелените.

Нарязаните пиперки и зелето се нареждат в буркани на редове, като най-напред се поставя пласт от червени чушки, над тях зелени, след това бяло цветно зеле. Така бурканът се запълва догоре.

За аромат между зелените пиперки се слага малко магданоз. Отгоре зеленчукът се притиска с лозови пръчки, за да не изплуват части от туршията на повърхността и се  залива се със саламура, която се приготвя по следния начин:

Разбърква се една част вода, с една част винен оцет (6%-ов) и се слага по 80 грама сол на всеки литър от маринатата. Съдът се затваря и съхранява на студено място, като тази трицветна туршия не се претака.

Успех!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано