You dont have javascript enabled! Please enable it!

Мариновани камби – чудна зимнина без варене с пикантен доматен сос

Ако не сте правили мариновани камби, значи сте пропуснали много тази година. Червените камби, мариновани в пикантна марината са чудесна гарнитура и допълнение, не само заради своя ярко червен цвят и хрупкава текстура, но и заради уникалните вкусови качества, които съставките на тази рецепта им придава.

Рецепта за мариновани камби

Научете как се правят мариновани камби с пикантен сос, по една стара рецепта. Червени камби по този метод все още не сме приготвяли, но смятаме да го направим, а ако вие решите да я изпробвате, не забравйте да споделите вашите впечатления от зимнината. Имахме възможност да я опитаме и беше чудесна на вкус, хрупкава, с приятна киселинност, подходяща за гарнитура или за зарядка, а доматения пикантен сос придава още повече наситен вкус.

Необходими продукти

  • червени камби (1кг);
  • зрели червени домати (1кг).

Съставки за марината

  • 200 гр захар;
  • 180-220 мл оцет;
  • 150-180 мл олио;
  • сол на вкус (~45гр);
  • дафинво лист;
  • чесън на скилидки (обелени);
  • черен пипер на зърна.

Как да ги приготвите

Подбирате здрави и зрели червени камби. Измивате добре, почиствате от семки и разрязвате камбите по дължина, по дялове на плода.

Маринатата със соса от домати, приготвяте по следния начин:

Първо се прави сос от домати, като съотношението на доматите към камбите, трябва да е равно, или иначе казано 1:1. Ципата на доматите трябва да се отстрани. За целта, смилате доматите в месомелачка, която ще премахне и семките, за по-добър краен продукт и вид. Соса се вари, за да се поизпари водата на доматите.

След това към соса прибавяте оцета, захарта, олиото и сол на вкус, като за това количество е между 40 и 50гр. Колко сол ще сложите, зависи от вас и вкусовите ви предпочитания, но все пак трябва да има такава.

Прибавяте скилидките на една глава чесън (предварително обелени), черен пипер на зърна, няколко дафинови листа и слагате соса на котлона за заври отново. Когато заври, добавяте и нарязаните червени камби за десетина минути.

Така приготвената смес се пълни в буркани до гърлото. Запечатвате и ги обръщате с капачките надолу, докато се охладят напълно на стайна температура.

Така приготвените мариновани камби са подходяща гарнитура към печени меса, или като разядка. С риск да се повторим, тези камби в марината от доматен сос с оцет и оли са перфектното мезе, като всяка друга зимнина и туршия.

Успех!

Споделете вашите впечатления в секцията за коментари по долу, ако сте направили тази рецепта. Ако все още се чудите дали да правите друга зимнина от пиперки (камби и чушки), ето една уникална рецепта за печени пиперки в буркан  и още една за мариновани пиперки.

А царската туршия, с добавени камби или чушки не е за пропускане, както и пуканите люти чушки от „рибки“.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име