понеделник, 20 май 2024
13.9 C
София
НачалоРецептиТуршия / зимнинаМариновани камби (с оцет...

Мариновани камби (с оцет и мед)

Мариновани камби с оцет и мед по изпитана рецепта. Зимнината от камби в марината е „задължителна“ за всеки дом. Освен, че става много сполучлива с леко киселия си привкус, медът допълнително придава сладост на туршията и балансира по уникален начин киселинността на тази чудна зимнина.

Мариновани камби

Подбираме зрели, здрави и добре развити червени камби. Измиваме ги добре и отрязваме дръжките малко над основата. Слагаме камбите в предварително вряща марината за минута-две, колкото да омекнат. Маринатата приготвяме, по метода описан по долу.

Необходими продукти

  • 3 кг. камби (червени);
  • 3 л. вода;
  • 3 л. оцет (винен);
  • 600 гр. сол;
  • 600 гр. мед;
  • 600 мл. олио.

Към три литра вода прибавяме три литра винен оцет и по 600 гр. сол и 600 гр. мед. Разбъркваме добре и прибавяме 600 мл. олио, след което отново разбъркваме. След като всичко това кипне прибавяме и камбите по описания по-горе начин.

Нареждаме камбите в буркани, заливаме с така приготвената марината, в която по-рано са попарени. Затваряме плътно и оставяме на хладно място.

Успех!

Ако вашите мариновани камби са се получили, не забравяйте да се похвалите в коментарите по-долу в страницата.

На вашето внимание предлагаме и чудна рецепта за мешана туршия в каче (бидонче).

И понеже наближава Димитровден, не пропускайте да сверите часовника си с тази изпитана рецепта за кисело зеле в бидон. А ако се чудите, колко сол се слага на киселото зеле, вижте тук.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Помело: ползи и вреди за здравето, полезните свойства на плода и противопоказания

Научете за полезните свойства и възможните опасности за здравето на цитрусовия плод - Помело! Хората на диета често включват цитрусови плодове в диетата си. Един...