Мариновани камби с оцет и мед по изпитана рецепта. Зимнината от камби в марината е „задължителна“ за всеки дом. Освен, че става много сполучлива с леко киселия си привкус, медът допълнително придава сладост на туршията и балансира по уникален начин киселинността на тази чудна зимнина.
Мариновани камби
Подбираме зрели, здрави и добре развити червени камби. Измиваме ги добре и отрязваме дръжките малко над основата. Слагаме камбите в предварително вряща марината за минута-две, колкото да омекнат. Маринатата приготвяме, по метода описан по долу.
Необходими продукти
- 3 кг. камби (червени);
- 3 л. вода;
- 3 л. оцет (винен);
- 600 гр. сол;
- 600 гр. мед;
- 600 мл. олио.
Към три литра вода прибавяме три литра винен оцет и по 600 гр. сол и 600 гр. мед. Разбъркваме добре и прибавяме 600 мл. олио, след което отново разбъркваме. След като всичко това кипне прибавяме и камбите по описания по-горе начин.
Нареждаме камбите в буркани, заливаме с така приготвената марината, в която по-рано са попарени. Затваряме плътно и оставяме на хладно място.
Успех!
Ако и вашите мариновани камби с оцет и мед са се получили, не забравяйте да се похвалите в коментарите по-долу в страницата.
На вашето внимание предлагаме и чудна рецепта за мешана туршия в каче (бидонче).
И понеже наближава Димитровден, не пропускайте да сверите часовника си с тази изпитана рецепта за кисело зеле в бидон. А ако се чудите, колко сол се слага на киселото зеле, вижте тук.