Мариновани камби с оцет и мед по изпитана рецепта. Зимнината от камби в марината е „задължителна“ за всеки дом. Освен, че става много сполучлива с леко киселия си привкус, медът допълнително придава сладост на туршията и балансира по уникален начин киселинността на тази чудна зимнина.
Мариновани камби
Необходими продукти
- 3 кг. камби (червени)
- 3 л. вода
- 3 л. оцет (винен)
- 600 гр. сол
- 600 гр. мед
- 600 мл. олио
Към три литра вода прибавяме три литра винен оцет и по 600 гр. сол и 600 гр. мед. Разбъркваме добре и прибавяме 600 мл. олио, след което отново разбъркваме. След като всичко това кипне прибавяме и камбите по описания по-горе начин.
Нареждаме камбите в буркани, заливаме с така приготвената марината, в която по-рано са попарени. Затваряме плътно и оставяме на хладно място.
Успех!
Ако вашите мариновани камби са се получили, не забравяйте да се похвалите в коментарите по-долу в страницата.
На вашето внимание предлагаме и чудна рецепта за мешана туршия в каче (бидонче).
И понеже наближава Димитровден, не пропускайте да сверите часовника си с тази изпитана рецепта за кисело зеле в бидон. А ако се чудите, колко сол се слага на киселото зеле, вижте тук.