Морковена торта с маскарпоне

Всички обичаме торти и най-често те са еднотипни от няколко блата, слепени с крем, но тази рецепта за морковена торта с маскарпоне, ще разчупи стереотипа. Ако все още не сте приготвяли подобен десерт, то никога не е късно. Изпълнението на рецептата далече не е трудно и за 2 часа би трябвало да сте готови, от началото до края.

Рецепта за морковена торта с маскарпоне

Ето и продуктите от които ще имате нужда за тортата:

  • 2 чаши настъргани моркови;
  • 1 и 1/2 чаши захар;
  • 1 чаша олио;
  • 4 яйца;
  • 2 чаши брашно;
  • 2 чаши нарязани орехи;
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер;
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат;
  • 1 чаена лъжичка канела;
  • 1/2 чаена лъжичка мускатен орех;
  • 1 чаена лъжичка ванилия;
  • 1/2 чаена лъжичка сол.

Съставки за крема:

  • 450 гр. маскарпоне или крема сирене;
  • 1/2 чаша захар;
  • 1 чаена лъжичка ванилия.

Как се прави морковена торта

Следвайте стъпките за приготвяне на блата с моркови в линка.

За крема:

Разбийте маскарпонето, захарта и ванилията до получаване на гладка и кремообразна смес.

След като тортата е вече опечена и се охлади, я намажете с крема и я гарнирайте по ваш избор. Може да сложите ядки за украса или пък малък морков за акцент, както е показано на снимката по-горе.

Да ви е сладко!

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано