Всички обичаме торти и най-често те са еднотипни от няколко блата, слепени с крем, но тази рецепта за морковена торта с маскарпоне, ще разчупи стереотипа. Ако все още не сте приготвяли подобен десерт, то никога не е късно. Изпълнението на рецептата далече не е трудно и за 2 часа би трябвало да сте готови, от началото до края.
Рецепта за морковена торта с маскарпоне
Ето и продуктите от които ще имате нужда за тортата:
- 2 чаши настъргани моркови;
- 1 и 1/2 чаши захар;
- 1 чаша олио;
- 4 яйца;
- 2 чаши брашно;
- 2 чаши нарязани орехи;
- 1 чаена лъжичка бакпулвер;
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат;
- 1 чаена лъжичка канела;
- 1/2 чаена лъжичка мускатен орех;
- 1 чаена лъжичка ванилия;
- 1/2 чаена лъжичка сол.
Съставки за крема:
- 450 гр. маскарпоне или крема сирене;
- 1/2 чаша захар;
- 1 чаена лъжичка ванилия.
Как се прави морковена торта
Следвайте стъпките за приготвяне на блата с моркови в линка.
За крема:
Разбийте маскарпонето, захарта и ванилията до получаване на гладка и кремообразна смес.
След като тортата е вече опечена и се охлади, я намажете с крема и я гарнирайте по ваш избор. Може да сложите ядки за украса или пък малък морков за акцент, както е показано на снимката по-горе.
Да ви е сладко!