Тази рецепта за мусака от картофи и сирене, е още една версия на мусаката, но този път безмесна. На практика много се доближава до огретен, но разликата е, че тук отново присъства познатата ни заливка за мусака.
Не пропускайте: Класическа рецепта за мусака
Рецепта за мусака от картофи и сирене
Специфичното за този вегетариански прочит на мусаката е, че в тази рецепта няма лук.
Необходими продукти
- 800 гр картофи;
- 200 гр сирене;
- 2 яйца;
- 60 мл олио;
- 250 мл прясно мляко;
- черен пипер;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и се обелват. Когато вече са изстинали се нарязват на тънки кръгчета. Нареждат се в намазана тавичка, като всеки ред се поръсва със сол, черен пипер и ситно натрошено сирене. Отгоре отново се завършва с картофи.
Така подредената мусака се полива с малко олио и се запича за около 20 минути. Следва да се приготви заливката за мусаката. Може да я приготвите по една от рецептите в края на статията. когато сте готови с нея, заливате мусаката от картофи и сирене и допичате за 15 минути.
Да ви е сладко!
Виж още: