Мусака от картофи и спанак

Мусака от картофи и спанак е един малко нетрадиционен прочит на това класическо ястие, но далеч не е за пренебрегване. Края на пролетта и началото на лятото е точно сезонът на спанака, когато може да си го наберете или закупите пресен. Приготвена така, мусаката става много вкусна и съвсем не е за пропускане.

Не пропускайте: Класическа рецепта за мусака

Рецепта за мусака от картофи и спанак

Необходими продукти

  • 800 гр картофи;
  • 100 гр масло;
  • 600 гр спанак;
  • 200мл прясно мляко;
  • 100 гр сирене;
  • 3 яйца;
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • сол на вкус.

Как да направите мусака от картофи и спанак

Картофите се сваряват и се обелват, а когато изстинат, се настъргват на едро ренде и се посоляват. Спанакът се измива, нарязва се на дребно и се задушава с част от маслото.

Половината от настърганите картофи се разстилат в намазана с масло тавичка. Върху тях се слага ситно нарязаният магданоз, задушеният спанак, настърганото сирене и останалите картофи и се поръсва с черния пипер.

Мусаката се поръсва с останалото масло и се залива с разбитите яйца и прясното мляко. Заливката може да се направи и с кисело мляко (вижте по-долу други рецепти за заливка. Печете се в силно загрята фурна на 200 гр до зачервяване.

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано