Мусака с кисело зеле и картофи

2ова е още един вариант на постна мусака, и ако все още не сте опитвали мусака с кисело зеле и картофи, то никога не е късно. Според мнозина киселото зеле, не би се съчетало с картофите, но приготвена по правилния начин, тази мусака се получава много ароматна и добра на вкус. Ако ви е останало кисело зеле от миналата година или пък вече сте приготвили и е почти готово, усилията по приготвяне на това ястие са минимални и си заслужават.

Не пропускайте: Класическа рецепта за мусака

Мусака с кисело зеле и картофи

Необходими продукти

  • 500 гр картофи
  • половин средно голяма кисела зелка;
  • 100 мл олио;
  • 3 яйца;
  • 1 ч. ч. прясно мляко;
  • 2 с.л. брашно;
  • черен пипер;
  • сол на вкус.

Как да направите мусака от картофи с кисело зеле

Картофите се обелват, нарязват на резенчета, изпържват се в олиото и се посоляват. В същото олио се задушава киселото зеле, нарязано на тънки ивици.

Снема се от огъня, поръсва се с черния пипер, прибавят се двете яйца и се разбърква. Половината от зелето се разстила в тавичка и върху него се нареждат изпържените картофи, а върху тях останалото зеле.

Мусаката се залива с половин чаша зелева чорба и се пече в силна фурна (200 гр). Към края на печенето се залива със заливката от яйце, брашното и прясното мляко, след което се запича до зачервяване. Заливката може да се приготви и по някои от другите рецепти по-долу в статията.

Да ви е сладко!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име