Най-доброто домашно брауни

Най-добрата рецепта за домашно брауни с хрупкави ръбове, пухкава среда и богат шоколадов вкус. Тези домашно приготвени браунита ще изчезнат за нула време.

Браунито е един от онези десерти, които ни доставят  истинско удоволствие с всяка хапка. Със своята мека и маслена текстура, богата на шоколадов вкус, това е класически десерт любим на много от нас.

Въпреки че изглежда лесен на пръв поглед, съществуват множество варианти за приготвяне на брауни, всеки от които има своите тънкости. Днес ще ви представим рецепта за най-доброто домашно брауни, което ще задоволи и най-взискателните любители на шоколада. Рецепта е тествана, изпитвана многократно, а браунито е опустошено в първите минути след стягане  хладилника!

Рецепта за домашно брауни

най-доброто домашно брауни

  • 200 г черен шоколад (с поне 75% какао);
  • 150 гр масло;
  • 200 гр пудра захар (може и обикновена);
  • 3 големи яйца;
  • 100 гр брашно;
  • 30 г какао на прах (неподсладено);
  • 1/2 ч.л. сол;
  • 1 ванилия (подсилва вкуса на шоколада);

Начин на приготвяне:

Започнете, като загреете фурната на 180 градуса. Подгответе правоъгълна форма за печене, като я застелете с хартия за печене или я намажете малко с масло.

На водна баня разтопете черния шоколад, а после добавете и маслото, като разбърквате, докато се получи гладка и лъскава смес. Оставете сместа да се охлади леко.

В друга купа разбийте яйцата със захарта, докато станат светли и пухкави. Постепенно добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре, за да се обединят съставките.

Пресейте брашното, какаото и солта заедно, след което ги добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте внимателно с шпатула, докато не се получи гладко тесто. Не бъркайте прекалено дълго, за да не стане браунито прекалено твърдо.

Добавете ванилията и ако използвате орехи или други ядки, ги нарежете на едро и ги добавете към сместта. Разбъркайте внимателно, за да се разпределят равномерно.

Изсипете тестото във формата за печене и го разпределете равномерно. Печете в предварително загрятата фурна за около 25-30 минути. Важно при това домашно брауни е да остане леко влажно в средата, затова проверете с клечка – тя трябва да излезе с малко влажни трохи, но не и със сурово тесто.

След като браунито се изпече, го оставете да изстине напълно във формата, преди да го нарежете на квадрати или както желаете. Ако имате търпение, оставете го да престои няколко часа в хладилника. Така вкусът и текстурата ще се подобрят значително.

Сервирайте браунито самостоятелно или с топка ванилов сладолед и се насладете на перфектния домашен десерт!

Съхранявайте остатъците в херметически затворен контейнер при стайна температура до 3 дни. Те също така замръзват добре до един месец.

Да ви се сладко!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано