НачалоЗа домаНастройка на климатик за...

Настройка на климатик за топло време

Лятната прогноза за този сезон прогнозира по-високи от средните температури , което може да означава по-високи от типичните сметки за комунални услуги, но каква настройка на климатик за топло време да зададем у дома? И какво можете да направите, за да запазите жилищното си пространство хладно през летните жеги? Ето  някои съвети и трикове, подробно описани по-долу.

Настройка на климатик за топло време

Експерти единодушно препоръчват да зададете температурата на толкова, колкото намирате за удобно и тя да осигурява контрол на влажността, но подчертава факта, че колкото по-малка е разликата между вътрешната и външната температура, толкова по-ниска ще бъде общата сметка за охлаждане.

Други фактори, които трябва да имате предвид, включват здравословното състояние на хората у дома ви, колко сте готови да платите за сметката си за електричество и какви други методи за охлаждане, като например вентилатор.

Някои експерти вместо да дават препоръка за температурата, съветват да зададете температурата с до 10 градуса под тази навън. Така например, средната идеална температура за която да настроите климатика си за топло време е около 25 градуса по целзий.

Как мога да спестим от сметките за климатик

Въпреки че повечето хора искат да поддържат комфортна температура в дома през летните горещини, това не е необходимо да се прави с пускане на климатика денонощно.

Ето няколко съвета как да поддържате жилището си хладно, освен климатика:

  • Използването на вентилатор на тавана може да направи температурите по-удобни, като същевременно използва минимална енергия. Повишаването на термостата с 2 градуса и използването на вентилатор на тавана може да намали разходите за климатизация с до 14%,
  • Програмируемият термостат може да помогне за предотвратяване на допълнително потребление на енергия през часовете, когато не сте вкъщи. R
  • Покриването на прозорците с щори и завеси също може да ви помогне да запазите дома или апартамента си по-хладни през лятото, като блокирате слънчевата енергия. Плътно монтираните клетъчни щори могат да намалят слънчевата топлина с до 60%, а завесите с бяла подложка могат да намалят топлината през лятото с 33%.

Избягвайте да поставяте лампи или голяма електроника близо до климатика на вашия климатик, тъй като той може да открие топлината от тези уреди и да работи по-дълго от необходимото.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 23 юни 2024: Лъвът заслужено почива, Овена да внимава какво говори

Разберете какво вещаят звездите по зодии за деня, на какво да обърнете внимание и от какво да се предпазите. Хороскоп за 23 юни 2024 Овен Днес рискувате...