НачалоТехнологииНовата камера на iPhone...

Новата камера на iPhone ще бъде най-големият напредък от 8 години

Според информация, изтекла от анализатора Джеф Бо, Apple планира да инвестира в напълно обновена партида изображения за своите базови модели iPhone.

Какво е новото в камерата на iPhone

Следващите версии, iPhone 15 и iPhone 15 Plus, трябва да имат 48MP сензори, което е огромно подобрение спрямо предишните модели, които имаха 12MP лещи.

Тази актуализация ще постави базовите модели наравно с премиум iPhone в линията Pro и Pro Max, които вече са приели това решение от миналата година с iPhone 14 Pro.

Освен това изтичането също така споменава поддръжката на ProRAW като една от новите функции, очаквани за следващата линия iPhone. Тази технология, присъстваща в най-скъпите модели след iPhone 12, има за цел да подобри обработката на заснетите изображения и да улесни последващото редактиране.

Крайъгълен камък в телефоните на Apple

Потенциалната промяна в камерите ще отбележи важен крайъгълен камък за телефоните на Apple, които поддържат същата разделителна способност от пускането на пазара на iPhone 6S през 2015 г. Въпреки че компанията е внедрила функции за поддържане на качеството на изображението през годините, това е пряко подобрение спрямо техническо обвързване.

Според спекулациите новият заден сензор на iPhone 15 ще бъде изграден с три слоя. Това може да помогне за улавяне на повече светлина и създаване на по-резки изображения, дори при условия на слаба светлина. Що се отнася до предния обектив, няма информация или слухове, показващи промени, подобни на тези, които се очакват за основната камера.

Изтеклият доклад също така посочва, че подобряването на камерите може да натовари допълнително веригата за доставки на гиганта от Купертино, което да доведе до възможни забавяния в доставянето на новите модели на потребителите. Важно е обаче да запомните, че това безпокойство и предполагаемата новост все още са само слухове, без официално потвърждение от производителя.

В допълнение към новите лещи, по-достъпните модели се очаква да приемат така наречения „реактивен прорез“, известен като Dynamic Island. IPhone 15 и 15 Plus също трябва да се доставят с чип A16 Bionic в своите конфигурации, както и USB-C порт, следвайки същия формат като телефоните с Android.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име