Олимпийски кюфтета

Може би когато чуете олимпийски кюфтета, си представяте, големи кюфтета от свинско или телешко месо. Е тук ще ви разочароваме, това са изцяло зеленчукови кюфтета, но са наистина олимпийски със своя полезен витаминозен състав. И ако не сте опитвали това постно ястие, то си заслужава да пробвате тази рецепта за зеленчукови олимпийски кюфтенца.

Рецепта за олимпийски кюфтета

Необходими продукти

  • 400 гр картофи;
  • 100 гр лук (1 голяма глава);
  • 200 гр. моркови;
  • 200 гр корен от целина;
  • 120 мл олио;
  • 50 гр ориз;
  • 4 яйца;
  • 50 гр брашно;
  • 160 мл прясно мляко;
  • 30 гр магданоз;
  • черен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и целината се почистват, нарязват се на дребни кубчета и се изпържват. Половината от брашното се запържва с част от мазнината, разрежда се с млякото и се сварява до гъст сос.

Отделно оризът се залива с вода 3 пъти повече от неговия обем, и се задушава във фурна, докато поеме напълно водата. Половината от яйцата се сваряват и се нарязват на кубчета.

Лукът се настъргва и така приготвени, всички продукти се смесват, поръсват се със солта, черния пипер, ситно нарязания магданоз и се разбъркват добре.

От тази смес се правят кюфтета, панират се в брашно и разбити яйца и се пържат до зачервяване.

Гарнират се с резен от лимон по желания.

Да ви е сладко!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име