НачалоХобиОрхидеите ще цъфтят непрекъснато...

Орхидеите ще цъфтят непрекъснато повече от две години с тези две лесни стъпки

Стайните орхидеи могат да осигурят многогодишен непрекъснат цъфтеж, ако се грижите за тях по правилния начин. Собственик на орхидеи твърди, че неговите растения са цъфтели непрекъснато с грижите, които е полагал.

Стайните орхидеи са склонни да цъфтят на всеки осем до 12 месеца, но има някои начини да ги накарате да цъфтят постоянно.

Редовното торене на орхидеите им осигурява необходимите хранителни вещества за оптимално здраве и силен цъфтеж. Много хора или забравят да го направят, или са затрупани от въпроса какво, как и кога за торене на орхидеи.

Специалистите препоръчват торене на орхидеи фаленопсис веднъж на две седмици или поне веднъж месечно само след като цъфтежът им е спаднал.

За наторяване на орхидеи използвайте слаб разтвор на балансиран растителен тор – такъв, който съдържа равни количества азот, фосфор и калий (потърсете 20-20-20 на етикета).

Торът трябва да се използва наполовина, така че го смесете с равно количество вода, преди да го нанесете върху орхидеята. Винаги пропускайте поливането в дните за торене. С помощта на лейка добавете бавно тора в саксията, като избягвате да закачате листата. Отцедете целия излишен разтвор.

Другото важно правило е да поставите орхидеите на прозорец с ярка светлина и да го накисвате през 10 дни с вода и малко от балансирания тор. Така според редица опитни градинари, ще получавате постоянен цъфтеж, като някои от тях споделят, че орхидеите им са цъфтели в продължение на 2 години.

Източник: express.co.uk

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име