НачалоМодаОфициални обувки - какъв...

Официални обувки – какъв ток да изберем?

Всяка дама трябва да има поне един чифт официални обувки в гардероба си за всеки сезон. Това не са ежедневни обувки, които носите всеки ден на работа или по време на разходки. Това са онези обувки, които изваждате само за официални поводи, като сватби, романтични вечери, кръщенета, юбилеи и др, които ще добавят изискан финален щрих на официалното ви облекло. Ако ви предстои да избирате подходящи официални обувки, но не сте сигурни за големината на тока им, информацията в тази статия ще ви помогне да направите по-лесно своя избор.

Какви са изискванията за официалните обувки?

Едно от основните изисквания при избора на официални обувки е стабилността и устойчивостта. Когато участвате в официални срещи или преговори, желаете обувките ви да допълват стилния ви вид, а не да създадат проблем в сюблимния момент. За да бъде една обувка устойчива, токът ѝ не бива да надвишава 7 см. В някои случаи са допустими до 8-9 см височина, при условие обаче, че предната част също е качена на ниска платформа.

Как да изберете подходящата официална обувка на ток?

Изборът на официални обувки obuvki.bg е огромен. Тези обувки се различават не само по височина и вид на тока или платформата, но и по форма и дебелина. Ето няколко насоки, които да ви помогнат да определите чифта обувки, който ще ви е най-удобен и практичен по време на официални поводи.

  • Препоръчителната височина на тока е около 4-5 см, като основата на тока трябва да е достатъчно широка, за да поеме равномерно натоварването и теглото.
  • Ако предпочитате обувка на ток с открита пета тип сандал, уверете се, че предната част на обувките фиксира добре стъпалото и то няма да се мести при вървене.
  • Препоръчва се обувката да има удобна задна част и широка предна част, за да не бъде оказван натиск върху пръстите.
  • Ако харесвате високите токчета, е добре да поставяте меки стелки в обувките си, които ще облекчат натоварването.

Особености при различните височини на тока

Когато избирате вида на токчето, трябва да вземете предвид честотата и продължителността, с които възнамерявате да носите официалните си обувки. Ако ще ви се налага да ги носите често за продължителни периоди от време, заложете на официални обувки с широк ток, които са достатъчно стабилни и удобни.

Ако желаете да имате в гардероба си официални обувки, с които да направите специално впечатление, и не възнамерявате да ги обувате често, можете да изберете обувки на висок и тънък ток. Такива обувки трябва да са малко по-големи по размер от обикновено, особено когато избирате модел със заострен връх.

За да съчетаете естетика и удобство, измерете размера на тока, който ще ви подхожда, като повдигнете крака си в спокойна позиция и измерите разстоянието от външния край на петата до възглавничката на стъпалото в сантиметри. Това е максималната височина на вашите официални обувки от https://obuvki.bg/c/damski/obuvki/na-tok/tsviat:srebrist, с която ще се чувствате комфортно.

Важен ли е материалът, от който е изработена обувката?

Разбира се! Материалът не само влияе на качествената изработка на обувките и на тяхната трайност, но и на комфорта, който те могат да предложат на крака. Ако се двоумите от какво да са изработени вашите официални обувки, заложете на естествената кожа. Това е най-добрият вариант, защото материалът е траен, еластичен, мек и лесно се адаптира по формата на стъпалото. Нещо повече, естествената кожа предотвратява изпотяването на крака, тъй като пропуска въздух, с което намалява умората на краката.

Изборът на елегантни, практични и удобни официални обувки може да е по-лесен, когато решите в какви случаи да ги ползвате и как да ги съчетаете, но определено без тях гардеробът ви няма да е пълноценен.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...