Днес сме на закуска с Ники, а той е приготвил едни от най-вкусните палачинки с прясно мляко и масло, които някога сме опитвали. Тези класически палачинки се топят в устата още преди преглъщане, а тайната за направата ще ви разкрием след малко.
Палачинки с прясно мляко
Който, каквото и да е решил да прави, в крайна сметка все някога се връща към класиката в тестените изделия и закуската от вкусни и тънки палачинки, направени майсторски с точните продукти и съотношение, е точно една от тях.
А пък за други, това е просто ежедневие! Стават и подмятат палачинките. Затова днес решихме да споделим тази рецепта за палачинки с прясно мляко от Ники, който им е майстор, както в приготвянето, така и в обръщането, а ние ще „намажем“ от тях с малко късмет.
Продукти и съставки за палачинките с прясно мляко
Както ще разберете след малко, една от тайните на добрите палачинки е в сместа за тях, а в случая – домашно произведени и приготвени продукти, брашно без консерванти и добавки, прясно издоено мляко и много любов! (разбира се по възможност, разбираемо е, че не винаги може да имаме достъп до тези пресни и домашни продукти).
- 600 мл прясно мляко / домашно, от съседа 🙂 /;
- 1 ч.ч. бяло брашно за предпочитане без добавки и консерванти;
- пресни домашни яйца /от комшийката 😉 /;
- 120 гр. домашно масло (бито на ръка масло);
- 1 с.л. захар;
Как се правят перфектните палачинки с прясно мляко
За по-добър резултат, всички продукти трябва да бъдат оставени на стайна температура за 30 минути.
Сварявате домашното мляко и го оставяте на стайна температура. Докато чакате, разбивате яйцата с една супена лъжица захар.
След това добавяте брашното към разбитите яйца със захарта. Слагате по малко от млякото към получената смес, като бъркате непрекъснато.
Трябва да се получи хомогенна смес (рядка каша), която да може да се точи добре от черпака в последствие.
В средно голям тиган загрявате масло, колкото да покрие тигана, но да не е в излишък. В така сгорещената мазнина изсипвате от сместа с черпак, но не прекалено много, за да се получат тънки и добре изпечени палачинки.
Може да разклатите тигана така, че сместа да покрие цялото дъно равномерно. След като започнат леко да се зачервяват ги обръщате, кой както може и е свикнал.
Вече готовите палачинки с прясно мляко се редят в чиния, като намазвате с още малко от маслото, всяка извадена палачинка.
Гарнирате по желание, било то с мед, сладко или пък солена плънка, вариациите са безброй. Крайния резултат е вкусни палачинки с домашни продукти, достойни за ценители!
Да ви е сладко!
Ако тази рецепта ви е допаднала, не забравяйте да споделите и вашия опит в коментарната секция по-долу.
На вашето внимание сме приготвили и още няколко рецепти за тънки и разкошни палачинки, като тези палачинки по стара класическа рецепта, или пък ако сте любители на западната кухня ви предлагаме да пробвате тази рецепта за палачинки по американски.