Пандишпаново руло с мармалад

Това пандишпаново руло с мармалад е вид лек десерт, който е идеален за сервиране с чаша кафе или следобеден чай. В самия сладкиш, няма много захар, а сладостта идва  повече от мармалада, който ще ползвате. И така, ако ви се прияде сладко руло, ви съветваме по-добре да си забъркате лесно и бързо едно руло, отколкото да притичвате веднага до магазина.

С правилната техника, описана по-долу сместа за рулото се приготвя за около 10 минути, след което след още 20 до 30 минути е готово и опечено. Единствено остава да го намажете, дали с мармалад от сини сливи или друг и да го завиете.

Пандишпаново руло с мармалад

Този десерт е наистина лек и вкусен и изисква минимум усилия за приготвяне, както ще разберете след малко.

Продукти и съставки

  • 5 яйца;
  • 5 равни лъжици захар;
  • 5 пълни лъжица брашно.
  • мармалад по избор;
  • пудра захар за поръсване (по желание).

Техника на приготвяне

Пандишпаново руло

Белтъци и жълтъци се разбиват заедно след което се прибавя захарта и се бие, докато започне сместа да се сгъстява и оставя следи.

Слага се пресятото брашно и се бърка много леко, за да не излезе въздухът, който е погълнат от яйцата през време на биенето.

Сместа се изсипва внимателно в равна правоъгълна тава, покрита с хартия. Важно е тавата да е правоъгълна, защото после ще навивате рулото.

Печете в умерена фурна до готовност на блата.

След като блата се охлади, се намазва с мармалад по ваш избор и се навива внимателно.

По желание се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано