Това пандишпаново руло с мармалад е вид лек десерт, който е идеален за сервиране с чаша кафе или следобеден чай. В самия сладкиш, няма много захар, а сладостта идва повече от мармалада, който ще ползвате. И така, ако ви се прияде сладко руло, ви съветваме по-добре да си забъркате лесно и бързо едно руло, отколкото да притичвате веднага до магазина.
С правилната техника, описана по-долу сместа за рулото се приготвя за около 10 минути, след което след още 20 до 30 минути е готово и опечено. Единствено остава да го намажете, дали с мармалад от сини сливи или друг и да го завиете.
Пандишпаново руло с мармалад
Този десерт е наистина лек и вкусен и изисква минимум усилия за приготвяне, както ще разберете след малко.
Продукти и съставки
- 5 яйца;
- 5 равни лъжици захар;
- 5 пълни лъжица брашно.
- мармалад по избор;
- пудра захар за поръсване (по желание).
Техника на приготвяне
Белтъци и жълтъци се разбиват заедно след което се прибавя захарта и се бие, докато започне сместа да се сгъстява и оставя следи.
Слага се пресятото брашно и се бърка много леко, за да не излезе въздухът, който е погълнат от яйцата през време на биенето.
Сместа се изсипва внимателно в равна правоъгълна тава, покрита с хартия. Важно е тавата да е правоъгълна, защото после ще навивате рулото.
Печете в умерена фурна до готовност на блата.
След като блата се охлади, се намазва с мармалад по ваш избор и се навива внимателно.
По желание се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
Виж още: