Панирано пилешко филе на тиган

Панирано пилешко филе на тиган – вкусотия по Италиански. Италианската кухня е световно известна със своите изискани вкусове и изобилни аромати. Днес ще ви представим една вълнуваща рецепта за приготвяне на пържено пилешко филе по италиански начин.

Панирано пилешко филе на тиган

Тази рецепта е изпълна със семплота и вкус, което я прави подходяща както за специални случаи, така и за ежедневно ястие. Днес ще разгърнем пред вас част от изкуството на италианската кулинария, като ви представим рецепта за панирано пилешко филе по този уникален метод.

Необходими продукти за панираното филе

  • 1 пиле;
  • 1 глава лук;
  • 2 белтъка;
  • растителна мазнина;
  • целина;
  • сол и черен пипер;
  • сухари (натрошен);
  • сока от 1 лимон.

Начин на приготвяне на панирано пилешко филе

Измийте и изчистете пилешкото филе, след което го нарежете на порции. Сложете ги да поврат в тенджера с вода заедно с една глава нарязан лук на едро, целина, сол и черен пипер. Варете докато филенцата омекнат.

Извадете ги, след което ги отцедете добре. Потопете ги последователно първо в предварително разбитите белтъци, а след това в натрошените сухари сухар.

Панирате в  гореща растителна мазнина (олио) до златист цвят.

Може да гарнирате с лимонови резенчета или с босилек.

Да ви е сладко!

Тази рецепта за панирано пилешко филе представя само малка част от италианската кухня със своите изискани вкусове и аромати. Съчетанието на тези обикновени съставки от свеж босилек за гарниране (или лимон) прави ястието от пилешко месо  подходящо както за специални случаи, така и за ежедневно приготвяне.

На вашето внимание представяме и още една рецепта с филе от пиле, а именно пилешко филе с майонеза.

Виж още: Пиле с ориз на фурна

Вижте и тази рецепта за пържено пиле от Мали, която не е за подценяване.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име