Рецептата днес: Панирано пилешко филе с яйца и брашно. Италианската кухня се отличава с богатство от сезонни съставки и използването на подправки, които трябва да подчертават вкуса на всяко ястие. Днес ще ви представим една изискана италианска рецепта за панирано пилешко месо, приготвено с майсторлък.
Панирано пилешко филе с яйца и брашно
Това ястие е истинска експлозия от вкусовете на подправките и пилешкото месо, което ще ви покаже как съчетанието на добре балансирани съставки може да създаде истинско вкусово изживяване.
Необходими продукти
- 4 пилешки филета;
- 1/4 чаша брашно;
- 2 яйца;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки резенчета;
- 1/2 чаша бяло вино;
- 1/2 чаша пилешки бульон;
- 1/2 чаша нарязани чери домати;
- 1 чаена лъжичка сушен розмарин;
- 1 чаена лъжичка сушен босилек;
- сол и черен пипер на вкус;
- свеж босилек (за гарниране).
Начин на приготвяне на панирано пилешко филе
- Подправете пилешките филета със сол, черен пипер и сушен розмарин. Набрашнете всяко филе в брашното, за да се покрие равномерно, като преди това го оваляте в разбитите яйца.
- Загрейте зехтина в тиган на среден огън и добавете пилешките филета. Пържете от всяка страна, докато станат златисти и се сготвят изцяло (около 5-7 минути от всяка страна). Извадете ги от тигана и оставете настрана на топло.
- В същия тиган, в който първоначално пържите филетата, добавете чесъна и го пържете за около минута, докато изпусне аромат си.
- Прибавете бялото вино и оставете да заври, за да се поизпари (около 2 минути).
- Добавете пилешкия бульон, сушения босилек и чери доматите. Гответе на средна огън за около 5 минути, докато сосът се сгъсти и стане ароматен.
- Върнете пилешките филета в тигана и затоплете за няколко минути.
- Поднесете пърженото пилешко филе със свеж босилек за гарниране и насладете се на автентичния италиански вкус.
Успех!
Тази рецепта за панирано пилешко от италианската кухня разкрива изкусния свят на тяхната кулинария, използвайки прецизно балансирани съставки и техники, които съчетават вкус и визия. Това е италианска вкусотия в най-добрия й вид – семпла, сочна и уникално вкусна. Бон апети!
И понеже сме на такава вълна ето още една рецепта с месо от пиле: Пилешка пържола от бут, уникално крехка.
Не пропускайте и тази рецепта за сочно панирано филе от пилешко месо.