Панирано пилешко филе с яйца и брашно

Рецептата днес: Панирано пилешко филе с яйца и брашно. Италианската кухня се отличава с богатство от сезонни съставки и използването на подправки, които трябва да подчертават вкуса на всяко ястие. Днес ще ви представим една изискана италианска рецепта за панирано пилешко месо, приготвено с майсторлък.

Панирано пилешко филе с яйца и брашно

Това ястие е истинска експлозия от вкусовете на подправките и пилешкото месо, което ще ви покаже как съчетанието на добре балансирани съставки може да създаде истинско вкусово изживяване.

Необходими продукти

  • 4 пилешки филета;
  • 1/4 чаша брашно;
  • 2 яйца;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки резенчета;
  • 1/2 чаша бяло вино;
  • 1/2 чаша пилешки бульон;
  • 1/2 чаша нарязани чери домати;
  • 1 чаена лъжичка сушен розмарин;
  • 1 чаена лъжичка сушен босилек;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • свеж босилек (за гарниране).

Начин на приготвяне на панирано пилешко филе

  1. Подправете пилешките филета със сол, черен пипер и сушен розмарин. Набрашнете всяко филе в брашното, за да се покрие равномерно, като преди това го оваляте в разбитите яйца.
  2. Загрейте зехтина в тиган на среден огън и добавете пилешките филета. Пържете от всяка страна, докато станат златисти и се сготвят изцяло (около 5-7 минути от всяка страна). Извадете ги от тигана и оставете настрана на топло.
  3. В същия тиган, в който първоначално пържите филетата, добавете чесъна и го пържете за около минута, докато изпусне аромат си.
  4. Прибавете бялото вино и оставете да заври, за да се поизпари (около 2 минути).
  5. Добавете пилешкия бульон, сушения босилек и чери доматите. Гответе на средна огън за около 5 минути, докато сосът се сгъсти и стане ароматен.
  6. Върнете пилешките филета в тигана и затоплете за няколко минути.
  7. Поднесете пърженото пилешко филе със свеж босилек за гарниране и насладете се на автентичния италиански вкус.

Успех!

Тази рецепта за панирано пилешко от италианската кухня разкрива изкусния свят на тяхната кулинария, използвайки прецизно балансирани съставки и техники, които съчетават вкус и визия. Това е италианска вкусотия в най-добрия й вид – семпла, сочна и уникално вкусна. Бон апети!

И понеже сме на такава вълна ето още една рецепта с месо от пиле: Пилешка пържола от бут, уникално крехка.

Не пропускайте и тази рецепта за сочно панирано филе от пилешко месо.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано