Паприкаш на фурна

Пиперки, пиперки и още пиперки плюс други зеленчуци като моркови, домати и картофи – смесете всичко това, прибавете точните подправки, опечете във фурната и ще получите най-вскусния зеленчуков паприкаш на фурна, който някога сте опитвали.

Продукти и подправки за паприкаш на фурна

  • 2 кг. пиперки Сиврия;
  • 150 гр. олио;
  • 100 гр. масло;
  • 150 гр. моркови;
  • 120 гр. целина;
  • 300 гр. картофи;
  • 600 гр. домати;
  • 300 гр. лук;
  • 50 гр. брашно;
  • 50 гр. магданоз;
  • 20 гр. сол;
  • 10 гр. червен пипер.

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от мазнината заедно с нарязаните на дребни кубчета моркови и целина. Прибавят се нарязаните домати, с които задушаването продължава още 5-6 минути. Слага се и отделно запеченото брашно и се залива с малко гореща вода.

След десетина минути се прибавят червения пипер, част от ситно нарязаният магданоз и останалата мазнина. Добавят се нарязаните и отделно задушени картофи и пиперки. Сместа се изсипва в тава и се пече във фурна на 180 градиуса до готовност. Готовото ястие се поръсва с останалия ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!

Ако нашата рецепта за паприкаш на фурна ви е харесала, вижте и другите ни предложения за лесна рецепта за гъбена супа и боб с кисело зеле в тенджера.

stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име