Пиперки, пиперки и още пиперки плюс други зеленчуци като моркови, домати и картофи – смесете всичко това, прибавете точните подправки, опечете във фурната и ще получите най-вскусния зеленчуков паприкаш на фурна, който някога сте опитвали.
Продукти и подправки за паприкаш на фурна
- 2 кг. пиперки Сиврия;
- 150 гр. олио;
- 100 гр. масло;
- 150 гр. моркови;
- 120 гр. целина;
- 300 гр. картофи;
- 600 гр. домати;
- 300 гр. лук;
- 50 гр. брашно;
- 50 гр. магданоз;
- 20 гр. сол;
- 10 гр. червен пипер.
Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от мазнината заедно с нарязаните на дребни кубчета моркови и целина. Прибавят се нарязаните домати, с които задушаването продължава още 5-6 минути. Слага се и отделно запеченото брашно и се залива с малко гореща вода.
След десетина минути се прибавят червения пипер, част от ситно нарязаният магданоз и останалата мазнина. Добавят се нарязаните и отделно задушени картофи и пиперки. Сместа се изсипва в тава и се пече във фурна на 180 градиуса до готовност. Готовото ястие се поръсва с останалия ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
Ако нашата рецепта за паприкаш на фурна ви е харесала, вижте и другите ни предложения за лесна рецепта за гъбена супа и боб с кисело зеле в тенджера.
stock.adobe.com