Пастет от авокадо: рецепта за здравословна закуска

Пастет от авокадо е здравословно и вкусно предложение, което носи свежест и енергия на вашата трапеза.

С богатата си кремообразна текстура и деликатен вкус, авокадото се превръща в идеална съставка за приготвяне на пастет, който може да бъде използван като лека закуска или гарнитура към разнообразни ястия.

Лесен за приготвяне и изпълнен с полезни хранителни вещества, пастетът от авокадо е чудесен избор за всеки, който се стреми към здравословен начин на живот.

Пригответе си бърза и здравословна закуска или просто лека закуска, а за да бъде пастетът по-вкусен, използвайте меко и узряло авокадо.

Този пастет върху препечен хляб или всякакъв вид хляб ще ви даде енергия за целия ден.

Необходими продукти:

  • 1 бр. авокадо
  • 1 бр. яйце
  • 3 бр. сушени домати
  • 1 ч.л. имонов сок
  • 1 ч.л.зехтин
  • смлян черен пипер
  • сол

Пастет от авокадо

Сварете яйцето твърдо за 10 около 8-9. Охладете, обелете и нарежете на парчета.
Авокадото измийте и подсушете с хартиена кърпа.

Нарежете по дължина на половинки, отстранете костилката, внимателно отстранете пулпата с лъжица и поставете в блендер.

Добавете лимоновия сок, яйцето, сушените домати, зехтина, смлян черен пипер и сол и разбийте до гладка смес.

Поставете в стъклен буркан, покрийте и съхранявайте в хладилник.

Съвет: По желание добавете една малка люта чушка към пастата.

Готовия пастет от авокадо не само обогати вашето меню със своя уникален вкус, но и допринася за доброто ви здраве. Съдържащ полезни мазнини, витамини и минерали, той е идеален избор за закуска или лека вечеря.

снимка: Adobe

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано