Ето как да приготвите тази съблазнитлена рецепта:
Необходими продукти:
- 1 кг тиква (почистена и нарязана на парчета)
- 2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 10 с.л. мед
- 20 гр масло
- 1/2 ч. ч. счукани орехи (по желание)
- 1 ч.л. канела
- 2 жълтъка
- 1 ванилия
Ето как да направите рецептата за
Печена тиква с прясно мляко и мед
Първо, почистете тиквата и я нарежете на парчета. Може да я обелите или да оставите кората, както желаете и наредете парчетата в подходяща тава, която намажете с масло.
В купа смесете прясното мляко, ванилията и жълтъците и разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
Залейте тиквата с получената смес и печете в предварително загрята фурна на 180гр с вентилатор до готовност. 15 минути преди изваждате разпръснете орехите върху тиквата и върнете във фурната.
След като извадите тиквата от фурната поръсете парчетата с течен мед, докато са още топли. По желание може да поръсите с канела.
Тази рецепта за тиква с прясно мляко и мед, печена на фурна е идеалния десерт опт нарурални и здравословни продукти. Можете да я сервирате както топла, така и студена, в зависимост от предпочитанията ви.
Тънкости и съвети за по-добри резултати
- Използвайте сортове тиква с по-плътна структура като Цигулка или зимен Мускат, които са по-сладки и имат по-приятна текстура след изпичане.
- При желание можете да добавите и други подправки като индийско орехче или карамфил, за да обогатите аромата.
- Съхранявайте готовата тиква в хладилник и я консумирайте в рамките на няколко дни.
Разгледайте и другите ни подобни рецепти за: