Печени люти чушки с оцет и чесън в буркан

Ако има нещо, което можем да си приготвим по всяко време на лятото за пикантна разядка с храненето, то това са уникалните люти чушки с оцет и чесън в буркан, които се правят лесно и бързо за по малко от 30 минути. Може да си вземете чушлета сорт рибки или шипка, както и чорбаджийски, но най-добре стават Рибките.

А ако имате време да ги обелете, цена нямат. Тази рецепта е за бърза консумация, няма варене и т.н. Прави се от цели люти чушки с дръжката, които се препичат на котлон и се добавя вкусна марината от оцет, олио и чесън. Става буквално за половин час и може да ги направите докато основното ви ястие още се готви.

Люти чушки с оцет и чесън в буркан

Всъщност за тази рецепта може да се ползват и нелюти чушлета, няма разлика, освен тази че няма да са пикантни. Така че, на който както му е сладко! Казваме сладко, защото маринатата може да я направите и сладко кисела, като добавите и малко захар.

Ето и необходимите продукти:

Аз винаги слагам на око и на вкус, но като за първи път може да ползвате тези количества и след това да  коригирате мерките според вашия вкус.

  • 1 буркан с винт (800мл);
  • люти чушки;
  • 30 мл. олио (3 с.л.);
  • 80 мл. оцет (8 с.л.);
  • 3-4 скилидки чесън.
  • 1/2 с.л. сол.

Добавяте захар (1/2 с.л.) по желание, ако искате да докарате сладко-кисел вкус.

Начин на приготвяне

люти чушки с оцет и чесън в буркан

Опичате си чушките. За тази цел, лично аз ползвам старо метално плаке за да ги опукам. Ако желаете може и да ги обелите, а може и да ги мариновате цели.

Най-добре се получава със сорт рибки, защото са по-месести и вървят идеално с към основното ястие.

Настъргвам чесън на ситно, обелвам чушките и ги слагам в буркана.

След това правя марината, която става много бързо. Просто смесвам всички съставки от рецептата и разбърквам добре. Когато се разтвори напълно солта (и захарта), заливам чушлетата и ги оставям да се охладят и да дръпнат марината в хладилника. Важно е да сложете повече оцет и по-малко олио. чесънът на вкус, както и солта.

При тази рецепта не се чака, консумират се веднага иса любимата ми разядка, защото могат да се правят цяло лято от свеж и пресен зеленчук. И така, ако ви се приядат люти чушки с оцет и чесън в буркан, не ходете до магазина, а просто си ги направете – стават най-вкусни, когато са домашно приготвени и знаете какво слагате в тях.

люти чушки с оцет и чесън в буркан

Да ви е люто, кисело и сладко!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име