Печено брюкселско зеле с пекан

Брюкселското зеле може да не е любимо на всички, но си струва да се опита, особено  ако е печено. Тази рецепта за печено брюкселско зеле с американски орех (пекан) е лесен начин да покажете умения до съвършенство.

Рецепта за брюкселско зеле с пекан

Необходими продукти:

  • 1 килограм брюкселско зеле (почистено);
  • 50-80 гр нарязан лук;
  • 2 супени лъжици зехтин или гхи (пречистено масло);
  • 1 ч.л. сушена мащерка;
  • 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер;
  • 45гр супени лъжици нарязани на ситно бадеми (3 с.л.).

Поставете нарязаните кълнове на един слой върху хартия за печене. Направете малък срез на кръст в горната част на всяко брюкселско зеле с помощта на остър нож, след което поръсете обилно със зехтин или гхи.

Печете докато покафенеят (или около 20 минути) леко по краищата и омекнат, ако е нужно надупчете с вилица. Изпечете и ядките по желание, но може е сурови.

Добавете готовото ястие, може да добавите и малко бекон за по-богат вкус, ако предпочитате  да имате и месен компонент.

Да ви е сладко!

снимка: stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име