Печен заек на фурна с марината

Как се приготвя печен заек? За да приготвите заешко месо и в същото време, то да стане крехко, а да не се къса на конци и да е жилаво при дъвчене, трябва да го мариновате предварително поне за 12 часа.

Така съставките от маринатата ще имат време за разчупят структурата на белтъка и да направят месото по-крехко след сготвяне.

Рецепта за печен заек

  • 1 средно голям заек;
  • 200 гр. бекон;
  • 200 мл. сметана;
  • 130 гр. горчица;
  • 180 гр. краве масло;
  • олио.

За маринатата

  • 700-800 мл. бяло вино;
  • 2 глави лук;
  • 1 глава чесън;
  • 2 моркова;
  • 120 гр. горчица;
  • мащерка;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне

Заешко на фурна

Заекът се разрязва на шест порции. Прави се марината, като лукът, чесъна и морковите се нарязват и се прибавят бялото вино, горчицата, мащерката, черният пипер и солта.

В подходящ съд се нареждат парчетата от заека, поливат се с маринатата и се оставя да престои за около 12 часа.

Месото се запържва в олиото и маслото от всички страни. Поставя се в намазана тавичка за печене, намазва се с горчица, добавя се сметаната и нарязаният на ситно бекон и се долива с 300-400 мл. от маринатата.

Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 180 градуса около час, час и двадесет минути, до готовност на месото. Поднася се топло порусено с магданоз.

Да ви е сладко!

Разгледайте и другите ни предложенията за чоп кебап с тиквички и празнична пълнена пуйка с ориз и гъби.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

error: Ууупс