НачалоЯстия с месоРибаПечен шаран на фурна...

Печен шаран на фурна без пълнеж – натурална печена риба за Никулден

Печен шаран на фурна без пълнеж – страхотно ястие за предстоящия Никулден. Естествено, както традицията повелява, за празника е типично приготвянето на рибни ястия. Шарана, е най-често приготвяната риба на този празник, като повечето домакини го приготвят пълнен или пържен. Ако трябва да сме честни, обаче, не всеки го харесва приготвен по тези начини.

Печен шаран на фурна без пълнеж

Днес сме ви приготвили една рецепта, която поднесена с правилната гарнитура, ще ви впечатли със страхотния си вкус. Този начин на приготвяне, на рибата, е изключително лесен без излишни сложности.

С минимален брой съставки и лесни стъпки, може да приготвите ястие, което ще задоволи вкусовете на цялото семейство. Ето и нашата рецепта за печен шаран на фурна без пълнеж.

Необходими продукти и съставки

  • 1 цял изчистен шаран (около 2,5-3 кг.);
  • сол;
  • черен пипер;
  • лимон;
  • зехтин;
  • 30 мл. бяло вино;
  • 50 гр. меко масло.

Ето как да направите печен шаран на фурна без пълнеж

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе шарана, като го изплакнете и подсушите. Посолете го отвътре и отвън. Нарежете лимона на тънки кръгчета и го поставете в корема на рибата.

Полейте шарана със зехтина и го поръсете с черен пипер. Сложете го в подходяща тавичка за печене и сложете 30 мл бяло вино.

Печете рибата в загрята фурна за около 30-40 минути, или докато придобие златист загар, а месото в същото време запази белия си цвят. По време на печенето поливайте рибата, от време на време, със соса от тавичката.

След като извадите рибата от фурната я намaжете с меко масло. Поднесете рибата с подходяща гарнитура, като запечени картофи, картофена салата, грах или друга по ваш избор.

Успех! А на именниците честито!

ЦАЦА за Никулден? Защо пък не? Риба, ама цаца. Цаца, ама риба!

Тази рецепта за печен натурален шаран на фурна без пълнеж е пример за това, че вкусната храна не винаги изисква сложни подготовки. С минимален брой съставки и лесни стъпки, може да създадете ястие със страхотен вкус. Опитайте тази лесна, но вкусна рецепта за шаран на фурна и се насладете на аромата и вкуса на прясно приготвена риба.

Успех!

Ако нашето предложение за печен шаран на фурна ви е харесала, вижте и другите ни предложение, но този път за пълнен шаран с ориз и праз, както и пълнен шаран в тесто с орехи и стафиди.

Здравно предложение: Псилиум хуск и ползата от фибри в диети за отслабване.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...