Пикантно пиле по азиатски с брюкселско зеле

Това пикантно пиле по азиатски с брюкселско зеле е вкусно и здравословно ястие, идеално за всеки повод. Приготвя се бързо и лесно, оставяйки ви да се чувствате сити и удовлетворени.

Може да използвате тази рецепта, за да преминете бавно към алкална диета, или я като лакомство от време на време.

Пикантно пиле по азиатски

Необходими продукти

  • 1 килограм пилешки гърди (или месо от бучтето) без кости и кожа;
  • 2 супени лъжици соев сос или сос тамари;
  • 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил;
  • 3 скилидки чесън на прах;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер;
  • щипка кайенски пипер по желание;
  • 1/2 чаша зеленчуков бульон;
  • 2 чаши настъргано брюкселско зеле.

Начин на приготвяне

В голяма затваряща се торбичка (достатъчно голяма, че да побере пилео) смесете соев сос или сос тамари с джинджифила, чесън на прах, мед или нектар от агаве, черен пипер и лют червен пипер. Това е сместа за мариноване на пилето, оставете я да престои известно време.

Нарежете и намажете пилето, и го пъхнете в найлоновия плик с подправките, като го обръщате за да покриете равномерно всички части. Поставете плика с пилето в хладилника за 30 минути, за да си поеме от вкуса.

Загрейте една супена олио в голям тиган на средно висока температура и добавете маринованото пиле в тигана, като гответе за около 5-6 минути, или докато пилето се сготви и придобие лек загар.

Разбърквайте от време на време, за да предотвратите залепването и да осигурите равномерно готвене. Извадете пилето от тигана и го оставете настрана.

В същия тиган добавете още една супена лъжица олио и го загрейте на средно висока температура. Добавете брюкселското зеле в тигана и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Гответе около 8-10 минути или докато брюкселското зеле омекне и леко се карамелизира. Разбърквайте от време на време, за да не загори.

След като брюкселското зеле се сготви, върнете свареното пиле в тигана с брюкселското зеле. Разбъркайте всичко заедно и гответе 2-3 минути, за да позволите на вкусовете да се смесят. Опитайте ястието и коригирайте подправките, ако е необходимо. Можете да добавите още соев сос, или сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте вашето пикантно пиле по азиатски с прясна мащерка за декорация.

Да ви е сладко!

Виж още:

пиле с кисело зеле и

сочно пилешко със сметана и гъби

Чили кон карне

снимка: stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано