Това вкусно и лесно пиле по китайски много бързо ще стане любимо, както на заетите хора така и на неопитните готвачи.
Необходимите продукти за пиле със зеленчуци по китайски
- 400 г пилешко филе
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 морков
- 100 г броколи
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио (или олио по избор)
- 1 с.л. царевично нишесте
- 100 мл вода
- 1 ч.л. мед (по желание)
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне пиле със зеленчуци по китайски
Вземете пилешкото месо и го нарежете на тънки ленти или късчета, овкусете го като добавите сол, черен пипер и соев сос. Измий и нарежете чушките, морковите и броколите на парчета. Нарежете на ситно лукът и чесънът, а джинджифилът настържете.
В тиган сложете малко сусамово олио, след това добавете към него пилето и го запържи до златист цвят. След като пилето се запържи го извадете и го оставете настрана.
В същия този тиган запържете лука, чесъна и джинджифила, след което прибавете зеленчуците, като бъркате постоянно и ги готвите на по-силен огън за около 5-7 минути.
Върнете пилето към тигана, добавете смес от нишесте, соев сос и мед. Разбъркай хубаво още 2-3 минути, докато сосът се сгъсти. След като бъде готова всичко, можете да поднеси със сусамови семена или пресен кориандър.
Полезни съвети
- Можете да добавите гъби, бамбукови кълнове или тиквички по желание за по-добър и различен вкус.
- За по-изразителен вкус използвай тъмен соев сос и няколко капки оризов оцет.
- Ястието върви чудесно и с варен ориз или оризови нудли.
Пиле със зеленчуци по китайски е идеално, както за семейни вечери така и за любители на азиатската кухня. С богатия си вкус и уникални азиатски нотки много бързо ще плени сърцето дори и на най-взискателните към рецептата. Не се колебайте и го пригответе още днес и се наслади на екзотичните аромати, които ще преобразят сетивата ви.
Вижте още: