Пионерски мекици
За да приготвите тези мекици, ще трябва да направите козуначено тесто, по описания начин тук. (може с прясно или с кисело, мляко, по ваш избор)
Необходими продукти за тестото
- 500 гр. брашно;
- 3 броя яйца;
- 150 гр. захар;
- 10 гр. мая;
- 120 гр. масло;
- 120 мл. мляко;
- захар (за поръсване по желание).
Начин на приготвяне
Вземате формичка за изрязване правите кръгове с големина по ваше желание. Оставяте ги на топло настрани, да втасат за известно време.
След като са втасали правите дупка с пръст и ги пускате в предварително загрята растителна мазнина.
Пържите и от двете страни, като ги обръщате последователно. Така опържени и с приятна коричка, може да пуснете в сироп, предварително подготвен от равни количество захар и вода, който е врял около десетина минути за да се сгъсти.
Да ви е сладко!
Ако вече сте направили тези мекици, не забравяйте да споделите вашето мнение в секцията с коментари по-долу на страницата.
Ако пък, не желаете да рискувате с Пионерски мекици от козуначено тесто, то ви предлагаме да прегледате една съвсем друга рецепта за вкусни мекици с кисело мляко и сода по изпитан метод, както и дърпана баница (теглена на ръце и налагана).
Искате малко предизвикателство? Ето ви тогава една рецепта за класически тънки палачинки с прясно мляко.
За любителите на пърженото, препоръчваме да следите вашия холестерол, защото в крайно сметка лесно но увличаме, но да не забравяме, че всичко трябва да е с мярка.
Леко отклонение извън темата: не забравяйте да проверите да се подготвите и да проверите своите зимни гуми, защо точно след месец е крайния срок.