НачалоРецептиТестени изделияПионерски мекици от наш'та...

Пионерски мекици от наш’та кухня (закуска един път)

Ето как се правят вкусни Пионерски мекици по книгата „Наша кухня“ от 1971г. Вече няма пионери и чавдарчета в училищата, но тези вкусни мекици си остават класика и са изключително лесни за приготвяне веднъж, като сте направили тестото.

Пионерски мекици

За да приготвите тези мекици, ще трябва да направите козуначено тесто, по описания начин тук.

Необходими продукти за тестото

  • 500 гр. брашно;
  • 3 броя яйца;
  • 150 гр. захар;
  • 10 гр. мая;
  • 120 гр. масло;
  • 120 мл. мляко;
  • захар (за поръсване по желание).

Начин на приготвяне на Пионерски мекици

Вземате формичка за изрязване правите кръгове с големина по ваше желание. Оставяте ги на топло настрани, да втасат за известно време.

След като са втасали правите дупка с пръст и ги пускате в предварително загрята растителна мазнина.

Пържите и от двете страни, като ги обръщате последователно. Така опържени и с приятна коричка, може да пуснете в сироп, предварително подготвен от равни количество захар и вода, който е врял около десетина минути за да се сгъсти.

Да ви е сладко!

Ако вече сте направили тези мекици, не забравяйте да споделите вашето мнение в  секцията с коментари по-долу на страницата.

Ако пък, не желаете да рискувате с Пионерски мекици от козуначено тесто, то ви предлагаме да прегледате една съвсем друга рецепта за вкусни мекици с кисело мляко и сода по изпитан метод, както и дърпана баница (теглена на ръце и налагана).

Искате малко предизвикателство? Ето ви тогава една рецепта за класически тънки палачинки с прясно мляко.

За любителите на пърженото, препоръчваме да следите вашия холестерол, защото в крайно сметка лесно но увличаме, но да не забравяме, че всичко трябва да е с мярка.

Леко отклонение извън темата: не забравяйте да проверите да се подготвите и да проверите своите зимни гуми, защо точно след месец е крайния срок.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 16 юли 2024:

Добро време за интелектуална дейност, общуване и учене. Отношенията между влюбените ще се развият към по-добро. Хороскоп за 16 юли 2024 Овен днес имате склонност да летите...