Пирожки с месо по руска рецепта (печени, не пържени)

Ако харесвате мекици, то няма как да не харесвате и пирожки с месо. На практика те са едно и също нещо, само че пирожките обикновено се пълнят с най-различни по вид и вкус плънка, докато мекиците са по често със сирене или без.

Общото и при двата типа закуски е тестото, което с пържи в сгорещено олио. И така, в такъв случай, каква по-добра идея от това да заместим сиренето с месо, когато става въпрос за солени пирожки с месен компонент.

Пирожки с месо

Както всички знаем пирожките са типични руски закуски, макар да се правят често и в други страни. Едни от най-вкусните пирожки, са именно тези приготвени с плънка от месо, и лук, като необходимите продукти са съвсем обикновени , но крайния резултат е уникален. Ето ги и тях:

Необходими продукти за пирожките

пирожки с месо

Продуктите са  разчетени за около 24 пирожки.

  • 6 яйца;
  • 1/2 кофичка кисело мляко;
  • 1 пак суха мая;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • 150 гр масло;
  • 750 гр брашно;
  • сол.

За плънката

  • 100 мл. растителна мазнина (олио);
  • 600 гр смляно месо;
  • 4 глави лук;
  • черен пипер;
  • чубрица;
  • сол на вкус.

Как да направите пирожки с месо

пирожки с месо

Първо започнете с направата на тестото. За тази цел разбивате 4 от яйцата заедно с киселото мляко, содата, маята и маслото. след като се разбили всичко това добре, постепенно прибавяте и брашното, така че да замесите тесто, което се точи добре, меко е и не лепне.

Разделяте тестото на няколко топки, които последователно разточвате на кори. От така разточените кори с голяма чаена чаша изрязвате кръговете с пристискане на чашата и въртеливо движение, за да не се накъса тестото. По-късно тези кръгове ще напълните с плънката от месо и ще оформите в пирожки, както изглеждат на снимката по-горе.

Плънката се приготвя по следния начин: първо нарязвате лукът, запържвате до го в мазнина до лек златист цвят и добавяте каймата, разбърквате добре за да премахнете всичко бучки и прибавяте подправките (черния пипер, чубрицата и сол на вкус). Когато плънката е сготвена, отнемате от котлона настрана и изчаквате малко да се охлади.

От кръгчетата, които вече сте изрязали с чаената чаша, слагате 2 супени лъжици плънка и оформяте полумесец, чиито краища прищипвате с пръсти, така че вашите пирожки с месо да се запечатат за да не излезе плънката при печене.

С останалите 2 яйце, намазвате всички пирожки отгоре за да се получи лъскав цвят след опичане и мушвате във предварително загрята фурна на 160 градуса. Печете до готовност.

Пълнени мекици от пияно тесто (пирожки с водка)

Да ви е сладко!

Ако тази рецепта за пирожки с месо ви е харесала, разгледайте и нашето предложение за: Гюзлеме

Не забравяйте да оставите своя коментар в края на страницата, след направа на пирожките.

Кюфтета с доматен сос (за мезе и топене)

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име