НачалоЗа домаПланетарен календар за 2024...

Планетарен календар за 2024 година на ретроградните планети

Планетарен календар за 2024 за Марс, Юпитер, Сатурн, Уран Нептун, Плутон , Меркувий и Венера. Ретроградни планети са планети, които при наблюдаване от Земята, изглежда все едно се движат в обратна посока спрямо нормалната им посока на движение.

Планетарен календар за 2024 г.

Всъщност, това не е истинско движение в обратна посока, а оптична илюзия поради различните скорости на движение на планетите в нашата соларна система. Когато Земята предхожда или преминава планета във вътрешната част на соларната система, планетата изглежда все едно се движи назад.

Ретроградните периоди на планетите не се случват същевременно и се различават според различните планети. Това може да има влияние върху астрологическите интерпретации и хороскопите.

Ретроградна Венера през 2024 г

Венера, планетата на взаимоотношенията, изкуството, ценностите и парите, става ретроградна на всеки 18 месеца за около шест седмици. През тези периоди обикновено трябва да мислите много и да вземате важни, понякога драстични решения в области, свързани с романтични връзки, печалби, отдих и красота.

Венера направи ретро транзит от 22 юли до 4 септември 2023 г. в постоянния огнен знак Лъв. Следващият път, когато се върне назад, ще бъде едва на 1 март 2025 г. и ще следва ретро цикъл до 12 април 2025 г. в кардинален огнен знак Овен и променлив воден знак Риби.

Ретроградният Марс

На всеки две години за около 2-2,5 месеца Марс става ретрограден и ви лишава от спокойствие. Планетата на действието, енергията, секса и агресията поставя на изпитание либидото ви, кара ви да се вълнувате и да „настъпвате газта“, без да мислите за последствията. Марс подхранва вашата страст, гняв, промени в настроението, но също и вашата активност и решителност. След такъв маратон от емоции, възстановяването продължава повече от една седмица.

За щастие, ретрограден Марс 2024 ще се случи едва в самия край на годината, когато нашите емоции и енергийни нива вече намаляват. Планетата ще обърне движението си във фиксирания огнен знак Лъв и ще се върне към кардиналния воден знак Рак.

През този период тя ще ви подтикне да се замислите дали сте достатъчно мотивирани за творчески начинания. Ще има желание за себеизява, но в същото време ще искате спокоен домашен живот и всичките ви цели през този период ще бъдат свързани със семейството.

Ретрограден Марс за 2024

6 декември до 23 февруари 2025 г. в знаците Лъв и Рак.

Ретроградният Юпитер за 2024 г

Щастливият Юпитер, планетата на изобилието, късмета и експанзията, става ретрограден за около четири месеца всяка година. През 2024 г. тя ще направи ретро транзит през знака на Близнаци, известен със своето любопитство, жажда за открития и висока умствена енергия.

Ретроградното движение на Юпитер през Близнаци ще насърчи интроспекция, философстване и преразглеждане на правилата и ограниченията, свързани с комуникацията и събирането на информация.

Ретрограден Юпитер през 2024

9 октомври 2024 г. до 4 февруари 2025 г. в променливия въздушен знак Близнаци.

Ретроградният Сатурн за 2024 година

Ретроградният транзит на Сатурн, планетата-глава, която контролира ограниченията и задълженията, продължава приблизително 4,5 месеца. През 2024 г. ще започне обратното си движение в Риби, емпатичен, мечтателен, артистичен променлив воден знак.

Той ще ви тласка да размишлявате върху основите и границите, които сте поставили, особено по отношение на вашата духовност, креативност и самолечение. Ще имате възможност да помислите защо сте ги инсталирали, какво сте постигнали и какви жертви сте направили и може да се наложи да промените подхода си.

Ретрограден Сатурн през 2024

9 юни до 15 ноември в променливия воден знак Риби.

Ретрограден Уран

Уран, планетата на бунта, внезапната промяна и иновациите, е ретрограден за пет месеца в годината. През 2024 г. ще започне обратното си движение през знака Телец, известен със своята бавност, стабилност, упоритост и дълбока чувственост. Този транзит ще ви насърчи да проверите чувствата си и да направите промени в областите на доходите и бизнес отношенията, които са от особено значение за Телеца.

Ретрограден Уран през 2024 година:

  • 28 август 2023 г. до 27 януари 2024 г. в Телец;
  • 1 септември 2024 г. до 30 януари 2025 г. в Телец.

Ретрограден Нептун за 2024г.

Ретро транзитът на Нептун, планетата на мечтите, илюзиите и духовността, продължава 5-6 месеца. През 2024 г. той ще стане ретрограден в Риби, артистичен, състрадателен и бягащ от ескейп променлив воден знак. Нептун е небесният владетел на Риби, така че техните енергии вървят ръка за ръка.

През този период ще бъдете вдъхновени да преосмислите всичко, което ви вдъхновява творчески и ви подхранва духовно. Това ще бъде благоприятно време да започнете да изучавате духовни практики, да водите дневник на сънищата или да предприемете дългосрочен проект за саморазвитие.

Ретрограден Нептун за 2024

От 2 юли до 7 декември в знака Риби.

Ретрограден Плутон за 2024-та година

Плутон, планетата на трансформацията, смъртта, властта, контрола и прераждането, става ретрограден веднъж годишно за 5-6 месеца. През 2024 г. той ще се премести в неподвижния въздушен знак на Водолей на 20 януари и това е важно събитие, защото Плутон се движи много бавно и прекарва от 12 до 30 години във всеки знак! Така от 2008 г. планетата Плутон остава през по-голямата част от времето в Козирог.

Ретрограден Плутон ще се движи напред-назад между Водолей и Козирог, като ви тласка да изследвате всякакви токсични, негативни и саморазрушителни поведения, модели и системи от вярвания, особено свързани с това как се представяте в обществото, в екипи и общности, свързани с ИТ сектора. , иновации и технологии. Признанието е важно за вас, вие сте готови да направите много, за да го заслужите, но може да бъдете възпрепятствани от някакъв разрушителен фактор, действащ както отвън, така и отвътре във вас.

Ретрограден Плутон през 2024 г

От 2 май до 11 октомври във Водолей и Козирог.

3-пъти Ретрограден Меркурий за 2024 г

Меркурий ще стане ретрограден три пъти през 2024 г. и всеки път ще премине през ориентирани към действие огнени знаци поне за част от своето пътуване. Планетата ще ви насърчи да изясните проектите и плановете, като се фокусирате върху вътрешните си стремежи и интуиция.

Ретрограден Меркурий за 2024

  • 1- 25 април в Овен;
  • 4 – 28 август в Дева и Лъв;
  • 25 – 15 декември в Стрелец.

Ретрограден Меркурий през 2024 година

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...