Попска яхния със свинско – едно ястие, оставило у нас приятен спомен от детството, спомен на вкусна, домашно приготвена храна, от нашите баби и майки. Ако трябва да опишем това ястие бихме казали, че съчетанието на сочното свинско месо, сладостта на лука и точните подправки правят тази яхния наистина запомняща се. Разбира се сготвено и поднесено с любов, ще бъде още по-вкусно за близките ви.
За подготовката за това ястие е нужно да си набавите качествено свинско месо от плешка, дребен лук (балучка) и добро червено вино, ако искате резултата наистина да е впечатляващ.
Попска яхния със свинско месо
Попска яхния със свинско месо, едно лесно, бързо и вкусно ястие, с което може да изненадате любимите си хора.
Необходими продукти за яхнията
- 1 кг. свинско месо от плешка;
- 1 кг. дребнен лук (балучка);
- 80 мл. олио;
- 1 бр. дафинов лист;
- 2 глави чесън;
- 2-3 с.л. доматена салца;
- 200 мл. червено вино;
- 1 с. л. брашно;
- червен пипер;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне на попска яхния
Нарежете на хапки свинското месо и го запържете, в нагорещена мазнина, до златисто. В тенджера сложете месото с мазнината, като върху него наредете почистените предварително лукчета, посолете и поръсете с червен пипер. Прибавете едно листо от дафинов лист, черен пипер, почистените скилидки чесън и доматената салца.
Следва да залеете ястието с червеното вино и две чаши гореща вода. Варете попската яхния на умерен огън до готовност. Когато ястието е готово, размийте брашно с малко вода и го прибавете, с постоянно бъркане, към ястието. Гответе още 5 минути и вашата яхния със свинско месо е готова, а дали е попска ще кажат старите хора 🙂
Успех!
Ако нашето предложение за попска яхния със свинско месо ви е допаднала, може би ще харесате още домашна пастърма от свинско каре или пък другото ни предложение за вкусна манджа, а именно свинско с кисело зеле.
На пропускайте да отметнете в тефтера си и тази страхотна рецепта за винен кебап, отново от свинско месо.