Найу-вкусното постно прясно зеле в тенджера

Научете как да приготвите постно прясно зеле в тенджера, вкусно постно ястие, което е изключително подходящи преди началото на зимния сезон, с който се свързва и употребата на повече месни гозби.

За щастие, това е рецепта, за която ще ви трябват минимално количество продукти и прясно зеле, което е евтино в сезона му. Освен че, ще се разделите с минимум средства з направата на тази манджа, тя е изключително вкусна и здравословна, като може да се похапне с гарнитура от сирене, комбинация, която специално ние много харесваме.

Как да сготвим постно прясно зеле в тенджера

Необходими продукти за зелето

  • 1 – 1.2 кг прясно зеле ;
  • 200мл растителна мазнина (олио);
  • 100-150 гр домати (червени);
  • 20 гр брашно;
  • целина;
  • магданоз;
  • червен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне

Нарязвате зелето на тънки жулиени и го задушавате в предварително загрято олио. Разбърквате от време на време докато омекне.

Добавяте 15-20 гр брашно  на едно с доматите нарязани на кубчета, червения пипе и сол на вкус.

Всичко това задушавате на по-слаб огън, до пълното сготвяне на зелето и поизпаряване на отделилата се вода.

За декорация към готовоо постно прясно зеле в тенджера може да добавите целина или магданоз по желание.

Да ви е сладко!

Не пропускайте и другите наши предложения с прясно зеле, като тази рецепта за прясно зеле на фурна и  тази за прясно зеле с кашкавал и яйца.

Ако сте от хората, които обичат да си приготвят зимнина и сте заложили това в програмата, вижте няколко предложения за кисело зеле в бидон и тези съвети, как да пресечете зелето.

За почитателите на здравословното хранене, ето как да пресечете зелето с лимони!

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано