Научете как да приготвите постно прясно зеле в тенджера, вкусно постно ястие, което е изключително подходящи преди началото на зимния сезон, с който се свързва и употребата на повече месни гозби.
За щастие, това е рецепта, за която ще ви трябват минимално количество продукти и прясно зеле, което е евтино в сезона му. Освен че, ще се разделите с минимум средства з направата на тази манджа, тя е изключително вкусна и здравословна, като може да се похапне с гарнитура от сирене, комбинация, която специално ние много харесваме.
Как да сготвим постно прясно зеле в тенджера
Необходими продукти за зелето
- 1 – 1.2 кг прясно зеле ;
- 200мл растителна мазнина (олио);
- 100-150 гр домати (червени);
- 20 гр брашно;
- целина;
- магданоз;
- червен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне
Нарязвате зелето на тънки жулиени и го задушавате в предварително загрято олио. Разбърквате от време на време докато омекне.
Добавяте 15-20 гр брашно на едно с доматите нарязани на кубчета, червения пипе и сол на вкус.
Всичко това задушавате на по-слаб огън, до пълното сготвяне на зелето и поизпаряване на отделилата се вода.
За декорация към готовоо постно прясно зеле в тенджера може да добавите целина или магданоз по желание.
Да ви е сладко!
Не пропускайте и другите наши предложения с прясно зеле, като тази рецепта за прясно зеле на фурна и тази за прясно зеле с кашкавал и яйца.
Ако сте от хората, които обичат да си приготвят зимнина и сте заложили това в програмата, вижте няколко предложения за кисело зеле в бидон и тези съвети, как да пресечете зелето.
За почитателите на здравословното хранене, ето как да пресечете зелето с лимони!