You dont have javascript enabled! Please enable it!

Постно прясно зеле в тенджера

Постно прясно зеле в тенджера – вкусотия, която отнема малко време да бъде приготвена. Края на есента, началото на зимата е, чудите се отново, какво да сготвите, вземете една хубава, средно голяма зелка, от близкия пазар и си сгответе вкусно постно зеле, подходящо за постите, а и не само.

Тази рецепта е идеална да разтоварите организма преди предстоящите коледни и новогодишни празници. Вижте и други наши рецепти за постни ястия на края на страницата.

Постно прясно зеле в тенджера

Необходимите продукти и подправки за са толкова малко, че чак ще се учудите, ако не сте приготвяли тази манджа.

  • 1 средно голяма зелка (сорт Кьосе);
  • 500 гр. настъргани домати (може и от буркан);
  • 1 с.л. червен пипер;
  • черен пипер;
  • сол;
  • олио.

Как да сготвим вкусно прясно зеле в тенджера

Почистете от външните листа зелето и го нарежете на ситно. Сложете вода около 250мл. в подходяща тенджера и прибавете зелето. Задушавайте го докато омекне. Прибавете доматите и гответе още 15мин.

В тиган сложете около 100мл. олио и червения пипер, запържете го набързо, като внимавате да не прегори и почернее. Прибавете го към зелето, овкусете със сол и черен пипер и гответе докато остане почти на мазнина. Поднесете ястието с люта чушка.

Успех!

Ако нашата рецепта за постно прясно зеле в тенджера ви е харесало, вижте и другите ни предложения за постни ястия, като боб с кисело зеле и прясно зеле на фурна.

А, ако решите да опитате нещо по-различно и нестандартно, то ви предлагаме и тази рецепта за яйца със зеле и кашкавал.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име