НачалоДомашни любимциПреглед на породата немска...

Преглед на породата немска овчарка

Немската овчарка е една от най-обичаните породи в света. Но немските овчарки са много повече от обикновени кучета за защита. Те превъзхождат всичко, което трябва да бъде едно семейно куче. Те са емоционално проницателни, верни, внимателни, послушни и притежават интелигентност, която изглежда почти човешка.

Те имат силна работна етика и се справят най-добре, когато имат работа. Те не само са любими за семействата, но са били дългогодишни любимци за повече работни места от повечето други породи. Пастир и защитник на добитъка, военен пратеник, караул и патрулно куче, полицейски детектор за наркотици, следовател и нападателно куче; куче водач за слепи и други.

Външен вид

Най-често срещаните думи за описание на външния вид на немската овчарка са красиво, атлетично и силно куче. Овчарката има очертания с плавни извивки, с тяло, което е по-дълго, отколкото високо. Има склонност да се спуска надолу отпред назад, с остри ъглови крайници, които му придават превъзходна способност за тръс. Известно е с еластичната си безпроблемна, покриваща земята походка с огромен обхват на предните крака и силен тласък отзад.

Кокалът е умерено тежък, за здравина. Главата е силна и изсечена, ушите са наострени и вдигнати, опашката е пухкава и висяща в лека извивка. Ушите и опашката никога не се купират. Двойната козина се състои от доста гъст подкосъм и гъста, права или леко вълниста външна козина от груба, близко разположена средно дълга козина. Среща се в различни цветове, като най-популярното е черно върху кафяво тяло, но също и черно или друг нюанс на самурен цвят.

Характеристика на немска овчарка

Освен защитници, немските овчарки имат висока интелигентност, те могат да предупреждават за неприятности, независимо дали става въпрос за опасност отвън или просто за тъжен член на семейството. Те са страхотни с активни възрастни хора и с добре възпитани деца, но те също трябва да бъдат внимателно запознати с тях, когато кучето е малко.

Някои овчарки могат да бъдат агресивни, а други могат да бъдат срамежливи и плахи. Доброто отглеждане и социализация е изключително важно. Не очаквайте овчарката да бъде социална куче по рождение. Те са склонни да бъдат подозрителни към непознати и бавно да ги приемат. Въпреки че са любящи и привързани, те не са прекалено демонстративни, така че не очаквайте много глезотии и молби за галене, те наистина имат своето достойнство…

Прочетете повече за немската овчарка тук.

Виж още: Всичко за малтийската болонка

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име