НачалоГрадинаПремахване на глухарчета -...

Премахване на глухарчета – най-ефективния и лесен метод

В тази статия: Как да премахнем бързо и лесно глухарчетата!

Глухарчетата може да изглеждат забавни за духане на децата, но тези мъхести жълти плевели могат да бъдат невероятно трудни за премахване от градината.

Плевелите от глухарчета започват да цъфтят през март и могат да бъдат трудни за премахване, след като поникнат, тъй като техните пухкави семена могат да пътуват километри с вятъра.

От съществено значение е да се опитате да премахнете глухарчетата веднага щом ги забележите, тъй като те могат да се размножат много бързо и да се конкурират с основните насаждения.

Ключът към премахването на глухарчетата е да премахнете напълно корена, който е основата на растението и се вкопава дълбоко в земята.

Дърпането или изкопаването е най-лесно и най-ефективно, когато почвата е мокра. Глухарчетата се издърпват най-успешно, когато са малки и преди да са развили жилави корени.

Ето как да премахнете глухарчетата от градината

Ако копането отнема твърде много време или е твърде досадно, има някои други много ефективни методи, с които може да премахнате глухарчетата, за да запазите градината си зелена и чиста от плевели.

Метод с рязане

Използването на чифт ножици за отрязване на глухарчета ще отнеме много повече време, но ефективно ще убие глухарчето.

Многократното подрязване пречи на растението да получи хранителните вещества, от които се нуждае, за да оцелее. Коренът ще спре да изпраща нов растеж и растението в крайна сметка ще умре.

Всичко, което трябва да направите, е да отрежете плевела ниско и да се опитате редовно да отрежете всички листа и колкото е възможно повече от стъблото, и глухарчетата бавно ще загинат.

Метод с киселина

Ако търсите средство за унищожаване на плевели без използване на химикали, тогава белият оцет може да бъде много ефективен при унищожаването на глухарчетата, тъй като съдържа оцетна киселина, която е естествен хербицид.

Оцетът може ефективно да унищожи глухарчетата, ако се направи правилно, но ако растенията са много добре установени, те могат да оцелеят от корените си.

Напръскайте оцет директно върху тревата за около три секунди, така че да е напълно покрита.

Оцетът трябва да се нанесе директно върху листата на глухарчето, за да има шанс да се насочи към корена и може да се смеси със сапун за съдове, за да помогне на оцета да проникне лесно в растението.

Просто смесете препарат за съдове и бял оцет и ги прехвърлете в празна бутилка със спрей. Напръскайте директно върху листата на глухарчето и не пръскайте близо до други любими растения или цветя.

Използвайте този разтвор в слънчев ден без вероятност за дъжд за най-добри резултати. След няколко дни глухарчетата трябва да изсъхнат и да умрат.

Предотвратете растежа на глухарчетата

Най-добрата защита срещу глухарчетата е да не им давате никакъв шанс да растат. Глухарчетата ще растат във влажна почва и една често срещана грешка на градинарите е прекомерното поливане на тревните площи през пролетта. Уверете се, че няма локви, които заливат градината ви, и се опитайте да поливате само веднъж седмично.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име