НачалоКрасота и СтилПрическиПрически за рядка коса...

Прически за рядка коса – селекция 2024

Шаги боб, пикси и страничен бретон са едни от най-добрите прически за рядка коса, за да изглежда по-обемна. Изберете най-добрата за вас и вижте снимки с едни от най-добрите преобразявания.

Кога една коса се определя като рядка коса

Ниската плътност на кичурите коса на квадратен сантиметър характеризира рядката коса. Проучванията са установили, че средната плътност варира от 300 – 560 косъма на кв.см, в зависимост от вашата етническа принадлежност и възраст.

Но да седнете да преброите колко косми имате в кв.см. не е съвсем практично. Най-лесният начин да разберете дали имате рядка коса е като се погледнете в огледалото.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Ако скалпът ви се вижда, без да мърдате или разделяте косата си, има голяма вероятност да имате рядка коса.

И като повечето жени, които имат рядка коса, знаем колко разочароващо може да бъде да имате този тип коса. Искате обем и текстура, но неправилният вид слоеве правят косата да изглежда по-тънка. Ето защо толкова много жени с рядка коси избират пикси прически с обем.

Боб прическата с бретон може също да направи косата ви много гъста. Дългите прически също са опция, стига подстригването да е наслоено правилно.

Ефективен ли е бретонът при рядка коса

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Бретонът често е страхотен избор за жени с рядка коса. Кичурите са идеалният начин да придадете повдигане и обем на косата си около лицето.

Но да изберете правилния бретон е като да изберете правилната прическа. Формата на лицето ви значително влияе върху това, което ще изглежда най-добре на вас. А грешният тип бретон може да подчертае чертите, които най-малко харесвате!

Имайки това предвид, ето някои  предложения за бретон за всяка форма на лицето:

  • с форма на диамант:  Колкото повече плътност и обем има вашият бретон, толкова по-овално ще изглежда лицето ви. Този вид също създава илюзията за гъста, обемна коса.
  • с форма на сърце:  почти всеки тип бретон ще направи лицето ви да изглежда по-овално. Централна част при този бретон прави оформянето на симетрията лесно.
  • Кръг:  Трябва да внимавате с този тип. Неправилният тип куичури ще направи лицето ви да изглежда много късо и широко. Прибраният отстрани или микро бретон ще ви помогне да създадете илюзията за овално лице и ще добави обем към косата ви.
  • Квадрат:  Тъпият бретон ще направи лицето ви да изглежда много по-квадратно. Не забравяйте да поискате стилиста си и за повече текстура в бретона ви. Това допълнително ще омекоти формата на лицето ви.
  • Правоъгълник:  Повечето видове бретон ще направят лицето ви да изглежда по-близо до овално. Но ще трябва да избягвате микрокичури и бебешки тип бретон. Всеки друг вид ще добави баланс към формата на лицето ви.

Средно накъсана подстрижка с дълъг бретон

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROMEU FELIPE (@romeufelipe)

Предпочитате преса пред маша? Дългите прически за рядка коса изглеждат плътни, когато са оформени прави, ако са подстригани накъсано, с кичури с различна дължина.

Разрошена лоб прическа за рядка коса

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chelsea Caruso (@chelscaruso)

Издигане косата си на следващото ниво. Въпреки че са възможни подстригвания с една дължина, подстригването на пластове за тънка и рядка коса е безупречен дизайн, който да пробвате. Прическата с накъсана коса над раменете е страхотен избор за фини жени.

Подреден боб за тънка коса

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cassandra DeRosa🌙 (@cassderosa)

Подредения боб е класически прическа за рядка коса. Най-късата коса е на тила, което веднага създава обем на темето на главата ви и визуален интерес.

Многослойна платинено-медена прическа

Подстрижките със слоеве са основните прически за жени с тънка или рядка коса. Като имате кичури с различна дължина, косата изглежда по-пълна. Това е добра идея,  просто добавете повече слоеве към каквато и прическа да правите в момента и косата моментално ще изглежда по-обемна.

Остър боб с балеаж за рядка коса

Лобът, е сравнително нов подход към класическия боб. Ако търсите добра прическа за рядка коса, която да изглежда по-обемна, тази прическа изпълнява всички изисквания благодарение на минималното си напластяване и асиметрия. За да издигнете стила, помислете за включване на балеаж.

Прически за рядка коса

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 16 юли 2024:

Добро време за интелектуална дейност, общуване и учене. Отношенията между влюбените ще се развият към по-добро. Хороскоп за 16 юли 2024 Овен днес имате склонност да летите...