Необходими продукти за протеинови палачинки
- 2 яйца
- 1 банан
- 1 мерителна лъжичка (около 30 г) протеин на прах (вкус по избор)
- 50 мл мляко (краве или растително)
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- щипка канела (по желание)
- кокосово масло или олио за пържене
Как се правят протеинови палачинки
В блендер или купа разбъркайте банана и яйцата до гладка и еднородна смес. След като сместа стане кремообразна, прибавете протеин на прах, мляко, бакпулвер и канела.
Разбъркайте хубаво, докато стане хомогенна смес, подходяща за приготвяне на палачинки. Ако сместа е прекалено гъста, прибавете още малко мляко, за да я направите по-лесна за поставяне в тигана.
След това загрейте малко количество кокосово масло или олио в тиган на средна температура. С помощта на черпак разлейте част от сместа в тигана, оформяйки малки кръгли палачинки, може дфа позлвате формчичка за целта, ако се притеснявате. Пържете около 2-3 минути от всяка страна, докато придобият златиста коричка.
Подредете готовите протеинови палачинки в чиния и ги сервирайте топли. По ваше желание може да добавите пресни плодове, ядки, мед или кисело мляко.
Съвети за приготвяне
Използвайте протеинви смеси на прах с вкус, който ви харесва, като ванилия, шоколад или дори ягода. Това ще направи палачинките още по-апетитни и подходящи за вашите предпочитания.
Ако искате те да бъдат по-пухкави, добавете още малко бакпулвер или щипка сода бикарбонат.
За по-нискокалорична версия, заменете кравето мляко с растително мляко като бадемово или кокосово и използвайте минимално количество мазнина при пърженето.
***
Тези протеинови палачинки са не само вкусни, но и изключително здравословни. С богато съдържание на протеини и фибри, тези палачинки са чудесна закуска, която ще ви държи сити дълго време през деня. Опитайте тази рецепта и направете сутрините си по-енергични и здравословни.
Виж още: